Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POSLEDNJI DANI "HLEBA I MLEKA" U VRANJU

Narko klan uništio vranjsku fabriku

Autor: V. Pešić | 20.01.2015 - 14:31:00h | Komentara: 0

Fabrika hleba i mleka u Vranju,koju je pre 17 meseci država oduzela fiktivnom vlasniku Miloradu Stojmenoviću,21.januara odlazi u stečaj.

Gradska pekara u Vranju

Gradska pekara u Vranju | Foto: V. Pešić

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Vlastimir Mihajlović rekao je da će predstavnik Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Slobodan Stekić iz Beograda u sredu u Vranju obavestiti radnike da je od 21.januara posrnula privatizovana firma u stečaju.

- U sredu će uslediti sastanak i konačan rastanak jer će biti proglašeno uvođenje stečajnog postupka.Zaposleni su ponudili Slobodanu Stekiću da bude direktor preduzeća, umesto Danijele Stanković koja je podnela ostavku. Zaposleni platu nisu primili deset meseci. Od aprila prošle godine preduzeće u proseku svakom od 95 radnika duguje po 300.000 dinara. Posle proglašenja stečaja, polovina radnika ostaće bez posla. Ko ostane, odlazi u radni stečaj - rekao je Mihajlović.
Zbog neisplaćenih zarada i drastičnog smanjenja proizvodnje hleba i mleka, radnici posrnule gradske pekare protestovali su 12. januara. Pobunjeni radnici tražili su od države 20 odsto neisplaćenih zarada i zapretili generalnim štrajkom. Preduhitrila ih je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, koja će u sredu proglasiti stečajni postupak.

Fabrika je oduzeta od fiktivnog vlasnika Milorada Stojmenovića zbog sumnje da je kupljena prljavim novcem od prodaje kokaina. Sumnja se da je propalo vranjsko preduzeće kupio kontroverzni biznismen Boban Stoiljković Đura, koga je zbog šverca bezmalo tone kokaina ranije pritvorio Specijalni sud u Beogradu.
Moćni i bogati Vranjanac Boban Stoiljković Đura, koji je pripadao narko klanu Darka Šarića, bio je glavni diler droge na jugu Srbije.

Novcem od prodaje opijata,Stoiljković je u Vranju kupio preduzeće "7. juli", još nekoliko firmi, dve benzinske pumpe "Europetrol", nekoliko zgrada, vila i luksuznih automobila.
Saradnik Darka Šarića u švercu kokaina uhapšen je u aprilu 2011.godine na graničnom prelazu Preševo, kada je sa ljubavnicom pokušao da pobegne u Grčku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP