Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DUGUJE ZA GREJANJE KOJE NEMA

Ne greju, a šalju račune!

Autor: Gane Đorđević | 28.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Draganu Gajiću (51) iz Lazarevca, koji živi na Kritu, gotovo dve godine JP „Toplifikacija“ uredno šalje račune za grejanje, mada kroz radijatore u njegovom stanu, kako tvrdi, nikada nije potekla čak ni hladna, a kamoli topla voda?

„Dve godine mi uredno  šalju račune za grejanje iako  kroz moje radijatore nikad nije  potekla voda”, tvrdi Dragan Gajić

„Dve godine mi uredno šalju račune za grejanje iako kroz moje radijatore nikad nije potekla voda”, tvrdi Dragan Gajić

Dug je za sve ovo vreme narastao na preko 50.000 dinara, ali Gajić odbija da ga plati, jer tvrdi da radnici „Toplifikacije“ sporni stan nisu ni priključili na gradski topolovod.


- To ima samo u ovoj zemlji. Traže mi pare, a dobro znaju da su radijatori u mom stanu oduvek bili suvi ko barut. Uostalom nek me tuže, pa da vidim ko će dobiti na sudu - u besu govori Gajić.

Od kako je 1990. godine otišao na Krit, Gajić je veoma retko posećivao svoje rodno mesto, a njegova supruga i dvoje dece još uvek nisu ni prekoračili granicu Srbije. Ipak, pre šest godina on je s jednim privatnim preduzimačem ugovorio izgradnju stambene zgarde na placu njegovih roditelja. U taj posao uložio je lokaciju i dozvolu za gradnju, a zauzvrat dobio dva stana, garsonjeru i lokal.

Gajić objašnjava da je u stanu koji je izdao pod kiriju i garsonjeri koju je prodao, grejanje priključeno regularno. Problem je nastao kada je na red došao stan koji je ostao u njegovom posedu.

- Bio sam na Kritu kada su majstori došli da priključe radijatore na mrežu, pa sam im u telefonskom razgovoru poručio de me zaobiđu jer nemaju ključ od stana u slučaju da nešto krene naopako. Od tog razgovora, koji je obavljen pre gotovo dve godine, nikada više nisam tražio da mi odvrnu ventil od grejanja koji se nalazi u hodniku zgrade. U stan dolazim jednom godišnje, i to isključivo leti - objašnjava Gajić.

Iz nekog razloga „Toplifikacija“ ipak šalje račune za grejanje. Dug je narastao na preko 50.000 dinara, ali Gajić odbija da ga plati. On tvrdi da se žalio direktoru ovog preduzeća, ali da tamo nije naišao na razumevanje, jer ga je ovaj navodno posavetovao da podnese žalbu i zahtev za isključenje sa toplovodne mreže.

- Ne pada mi na pamet da im šaljem depeše, jer me nikada nisu ni priključili grejanje. Misle da sam naivan, jer ako uputim zahtev za isključenje priznaću dug - siguran je Gajić.

„Toplifikacija“: Gajić nije u pravu!


U lazarevačkoj „Toplifikaciji“ demantuju sve navode njihovog klijenta, tvrdeći da su stanovi koji se vode na njegovo ime zakonski priključeni na daljinski sistem grejanja. Kako su istakli, Gajić za godinu i sedam meseci otkako su na mrežu priključena njegova dva stana za grejanje duguje ukupno 122.000 dinara. Oni takođe napominju da se Gajić do sada nije žalio. U „Toplifikaciji“ navode da oni nisu zaduženi za puštanje vode u kućne instalacije niti da za to imaju zakonsko pravo, jer nisu vlasnici toplovodnih kućnih instalacija.

Poslednji komentari
  • Nebojsa Vreme: 28.08.2014 08:52h

    Ovaj matori je stvarno re..., kakve veze ima sto on nije odvrnuo slavine u svom stanu, dosli radnici da prikljuce radijatore na mrezu lol, pa cela mreza je vec postavljenja u zgradi investitor je po prethodnim saglasnostima toplane morao da uradi mrezu po njihovim yahtevima da bi ygrada bila prikljucena na toplovod, tako i njegov stan, i ne moze on da se otkaci sa mreze to moze samo cela zgrada.. Tako da racuni stizu i on naravno mora da ih plati bez obzira sto je zavrnuo radijatore...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP