Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DRAMA NA DUNAVU

Ne znaju da plivaju, a spasli utopljenicu

Autor: Blic | 24.07.2015 - 10:57:00h | Komentara: 1

Emruš Plavci, Bahman Sharabiani i Budimir Kovačević, spasili su od sigurne smrti ženu koja se umalo udavila u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Davljenik

Ilustracija | Foto: Profimedia

- Šetali smo pokraj Dunava i sišli ispod kanalskog mosta. Kao izdaleka sam čuo ženski glas koji govori "Momci pomagajte". Mislio sam da mi se učinilo.
Međutim, isto su čuli i drugari, ali nismo znali o čemu se radi. Žena je bila sve glasnija i na momenat sam video glavu koja je potonula u vodu - priča Plavci, prenosi "Blic".
Kaže da je slušao priče o tome koliko je kanal opasan, ali drugog izbora, sem da spasu ženu, nije bilo.
- Ulazio sam lagano jer nisam mogao brže zbog oštrog kamenja koje me je seklo po nogama. Kad mi je voda bila do vrata nisam smeo dalje jer ne znam da plivam. Sva trojica smo unezvereno vikali jedan na drugog jer smo se uspaničili i nismo znali šta da radimo - priseća se Plavci. Kako kaže, Budimir je u panici umesto Hitne pomoći pozvao policiju, a Bahman je pokušavao da izvuče drugara i nesrećnu ženu.
- Uleteo sam u vodu odmah za Emrušem i uhvatio je za ruku pa smo je zajedno izvukli. Puls joj je bio slab ali je na momente dolazila svesti. Želeli smo da je povratimo ali nismo znali kako. Postavili smo je na leđa i pokušali da joj damo veštačko disanje, ali se on stalno gubila. Činilo nam se da košmar traje čitavu večnost - priča Bahman.
Kako kažu ovi hrabri spasioci, žena je na trenutke bivala svesna i tada bi joj vikali da mora da ostane sa njima i da ne sme da zaspi, dok je ona pokušavala da ih stegne za ruku i da im znak da ih čuje. "Ne poznajemo ženu, ali mislim da smo uradili ono što bi svaki normalan čovek uradio u istoj situaciji", kaže Kovačević za "Blic".
Novosadski heroji koji žive u istoj ulici na Klisi juče su pozvali lekare da provere da li je sa ženom sve u redu, jer planiraju da je za nekoliko dana posete.
Sanja Beljin iz Hitne pomoći kaže da je 46-ogodišnja S.S. zadobila lakše povrede i juče je iz Urgentnog centra puštena na kućno lečenje, dok se uzroci nesreće još ne znaju, navodi "Blic".
Poslednji komentari
  • Dragorad Vreme: 25.07.2015 17:05h

    Svaka čast junaci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP