Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ALO! SA KIĆOM SLABINCEM U ZAGREBU, NA IZLOŽBI POSVEĆENOJ „JUGOTONU“

„Nekad je pop bio pop, a rok rok, sad je sve bućkuriš“

Autor: N. N. Travica | 30.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Prva i najveća diskografska kuća bivše Jugoslavije bila je gigant kojim su se svi ponosili. O istoriji nekadašnjeg socijalističkog diva „Jugotona“, svedoče slike i uređaji koji su predstavljeni na izložbi „Istočno od raja“, a koja se danas zatvara u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Kićo Slabinac

Kićo Slabinac

Pored svih nedaća kroz koje je ovaj muzički gigant prošao, ipak je uspeo da sačuva oko 70.000 muzičkih snimaka i 14.000 artefekata sa omotima ploča iz čitave bivše Jugoslavije, a izložbu u Zagrebu posetili su i nekadašnji radnici „Jugotona“ iz Srbije. Kolege su se sastale na poziv današnjih radnika „Kroacija rekordsa“, koji su organizovali dolazak i posetu svojih starih kolega, koji su radili za „Jugoton“ u Srbiji, pa je izložba bila povod za jedno lepo druženje, puno emocija i uspomena.


Jedan od pevača „Jugotona“ Ninoslav Kićo Slabinac, koji je i sam obišao izložbu svoje diskografske kuće objašnjava za „Alo!“ da su uvek postojali neki porivi, pesme i uzori iz sveta, koji su se prihvatali kod nas, što je slučaj i danas.
- Nekada je šansona bila šansona, rok muzika je bila rok, pop je bio pop, dok je danas od muzike napravljen bućkuriš. Sve je to smućkano u jednom mikseru. Što se više zezaš, što se više rugaš, to bi trebao imati veći hit. Sve vrednosti su pale - kaže Slabinac.

Prema njegovim rečima, estrada je danas produkt prostitucije, korupcije i marketinga u onom najgorem smislu.

- Prostitucija je oružje onih koji ne biraju sredstva da bi došli do vrha. Nekada je spot počinjao od lica pevača, pa se kadar širio, a danas počinje od guzice, pa se širi na dalje... ako i dođe do lica. To je osnovna razlika - dodaje naš sagovornik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP