Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KRAGUJEVČANKA POSAO NAŠLA U SELU SA DVA STANOVNIKA

Nemam TV i net, ali me čeka moj đak!

Autor: B. Nenković | 07.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Mnogi napuštaju sela i trbuhom za kruhom odlaze u gradove, a to se desilo i sa stanovnicima sada gotovo napuštenog sela Merćez, u opštini Kuršumlija.

„Jedva čekam da uđem u učionicu“: Bojana

„Jedva čekam da uđem u učionicu“: Bojana

Međutim, Bojana Veličković, tridesetogodišnja devojka koja je odrasla na kragujevačkom asfaltu, nije imala izbora, već je svoje prvo radno mesto našla baš u tom mestu. Na iznenađenje svih, spakovala je kofere i prekjuče otputovala u selo koje ima svega dva stanovnika i samo jednog đaka - da bude učiteljica!


Bojana je primljena kao jedini kandidat sa master zvanjem koji se javio na konkurs u Osnovnoj školi „Miloje Zakić“. Kaže da je u potrazi za poslom konkurisala u desetak škola širom Srbije, ali da nije ni slutila da će posao dobiti u selu za koje ranije nije ni čula.

- Nisam imala izbora. Završila sam fakultet i master, a posla niotkuda. Primanja u porodici nam nisu baš velika. Volontirala sam u jednoj osnovnoj školi u Kragujevcu i posle toga ništa. Idem u Merćez! Bolje i to nego da sedim besposlena kod kuće. Svi se čude. Otac i sestra su bili iznenađeni mojoj odlukom. Verujem i da svi koji čuju da neko iz grada ide u napušteno selo smatraju to čudnom odlukom - kaže Bojana.

Selo Merćez nalazi se tridesetak kilometara od Kuršumlije, na putu ka Lukovskoj banji. Ima dva stanovnika i kod jednog od njih Bojana će stanovati. Našla je, kako kaže, sobu u kojoj će dočekati kraj ove školske godine.

- Ima struje, ali nema televizora i interneta. Mislim da u selu ima jedna prodavnica i sada mi je možda mali problem gde ću nabavljati hranu. Ali, tamo me čeka moj đak. U pitanju je dečak koji je četvrti razred i jedva čekam da uđem u učionicu - dodaje za „Alo!“ Bojana, koju smo uhvatili pred sam put.

Slobodno vreme provodiće, kaže, u pripremi nastave.
- Pomirila sam se s tim da ću jedno vreme živeti u tom mestu. Čime ću se baviti u slobodno vreme, još ne znam. Pozovite me za koji mesec i ispričaću vam kakav je život u selu koje samo što nije izumrlo - dodaje Bojana.

Škola se gasi kad ode đak

Posao koji je Bojana dobila je na određeno vreme. Kada jedini đak završi četvrti razred, škola će biti zatvorena jer u okolini nema dece koja će sledeće godine sesti u učionice. Jedini đak dolazi iz susednog sela, kao i domar, koji brine o školi.

Poslednji komentari
  • milica milanovic Vreme: 07.12.2013 10:15h

    sve pohvale i puno srece tebi i tvom djaku:))

  • nada Vreme: 07.12.2013 13:18h

    neka te Bog cuva i da ti da jos puno djaka, seoskih, i da ti sve zelje devojacke ispuni, Blagoslovena bila.

  • NICKY Vreme: 07.12.2013 14:48h

    tvoja hrabrost pleni BOJANA! osvojila si mnoga srca pa i nase!!! veliki pozdrav za tebe iz Kanade!!!

  • Jovica Vreme: 07.12.2013 15:17h

    Bravo za hrabru odluku.Ovoj devojci po završenom ovom poslu trebalo bi dati novi posao, a ostale koje čekaju posao u gradu , neka čekaju i dalje.Ministre, pročitaj ovaj tekst. Puno sreće i uspeha.

  • Dušan Vreme: 08.12.2013 01:44h

    Bojana alal ti vera...što te ja nisam upoznao,evo u Beogradu ima posla za tebe..ako kojim slučajem pročitaš ovaj komentar,javi se da se upoznamo i da dodješ u Beograd!Takva lepotica da strada u selu,strašno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP