Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

LJUBAVNE PRIČE IZ PERA ČITALACA

Nezaboravak

Autor: Ljiljana J. Simić | 16.11.2014 - 07:06:00h | Komentara: 0

Amfiteatar, kolokvijumi... Studentske godine. Vrelo kestenje kao naša srca i hladan novembarski vetar koji nam ne može ništa. Jer tvoja ruka me grli tako nežno, toplo. Zaštita je i utočište za sve moje nemire.

| Foto: Shutterstock

Tvoje usne imaju ukus vanile i ranih trešanja. Nikada ih nisam zaboravila. Postoji jedan cvet ljubičastoplave boje koji u Šumadiji zovemo nezaboravak. Ti si meni baš to - nezaboravak. Za ceo život. A ugledala sam te u masi studenata. Srele su se naše oči - moje zelenoplave sanjalice i tvoje tamnosmeđe, boje vrelog kestenja. I sve je započelo tu, u amfiteatru. Naša ljubav pokrenula je sve lepo u nama i oko nas. Bilo smo najbolji studenti i najlepši par. “Par iz snova”, govorili su naši drugari.


Četiri godine su brzo prošle, ponovo amfiteatar. Dodela diploma. Ne, nije to bio rastanak. Bili smo mladi, puni života, planova. Ali stvarnost je bila drugačija. Godine koje su došle bile su teške, pune neizvesnosti, borbe za egzistenciju, posao, karijeru. Sa studija smo izašli u život koji se tako razlikovao od onog o kome smo maštali. Naša studentska ljubav ostala je na našem pravnom fakultetu. Da li je tako moralo da bude? Mnogo puta sam svih ovih godina razmišljala o tome. Eto, baš pre neki dan, žureći na jedno suđenje, ugledala sam devojku koja me strašno podsetila na mene nekad. Imala je svetle oči i dugu, ravnu i smeđu kosu. Farmerke i crna majica... Nekog je čekala ispred suda. I gle! Poznata prilika sa advokatskim rokovnikom u ruci. “Tata!”, povikala je devojka. Kao da si osetio moj pogled, okrenuo si se. Naše oči su se srele. Reči su tako male da opišu te poglede. Svega je u njima bilo - i ljubavi i kajanja i čežnje. Sve troje smo ćutali i nemo se gledali. Bio je to samo tren. Pružile smo jedna drugoj ruku, izgovorile imena pogledavši seu oči. “Buduća koleginica”, izgovorila sam. Nisam ništa više mogla da kažem. Sve troje smo ćutali. Suze su mi navirale ne iz očiju, nego iz srca. Suze tuge što ova lepa devojka nije i moja kći.

“Bože”, oči su joj kao da sam je ja rodila. “Lepa devojčica” - govorila sam u sebi - želim ti sreću. I ljubav. I jednog nezaboravka, ali kraj tebe.

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!


Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu. Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj (JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP