Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OBJAVLJUJEMO VAŠE NAJLEPŠE LJUBAVNE PRIČE

Nikad ne reci nikad!

Autor: Aleksandra Sloboda | 13.07.2014 - 08:01:00h | Komentara: 0

Neverovatno kako reči pesme za tren oka mogu da vrate prošlost, i dok trepneš na površinu isplivaju stare uspomene i osećanja koje su dugo bila zakopana duboko u srcu...

Svi su joj zavideli. Imala je sve, a nije  imala ništa. Novac i moć već dugo  joj ništa nisu značili...

Svi su joj zavideli. Imala je sve, a nije imala ništa. Novac i moć već dugo joj ništa nisu značili... | Foto: Shutterstock

Kristina već godinama nije pokazivala osećanja, čuvala ih je samo za sebe i trudila se da ostavi utisak nekakve ledene kraljice, mada u stvari to nije bila. Naprotiv, bila je ranjiva, krhka i nežna, samo poučena iskustvom nije dozvoljavala da joj se više iko približi. Dozvolila je to samo jednom, ali bilo je previše. Iako se mnogo puta nakon toga razočarala u ljude i život, niko je nije povredio kao on. Jedina osoba koju je istinski volela.


Pre 20 godina obećala je sebi da se više nikome neće otvoriti i dozvoliti da je rani i povredi. Pokušavala je na sve načine da ga isčupa iz srca, izbaci iz sećanja, i misli, kao da nikada nije postojao. Otišla je na studije u London i posle godinu dana vratila se sa verenikom.

Dve decenije bila je uspešna poslovna žena, uzorna supruga, a posle i brižna majka. Gde god bi kročila, za njom je ostajao miris trijumfa, a okolina bi je ljubomorno posmatrala. Svi su joj zavideli. Imala je sve, a nije imala ništa. Novac i moć već dugo joj ništa nisu značili. Supruga je poštovala kao oca svoje dece i prijatelja, ali ljubav koju je osećala već je odavno isčezla. U stvari to i nije bila ljubav, više je ličilo na trenutni zanos. Već nakon par meseci shvatila je da je pogrešila i da još voli njega, setila bi se dece i svoje misli usmerila ka jedinoj istinskoj radosti koju je imala. Bolela je pomisao na sve ono što su mogli da imaju da se sudbina nije grubo poigrala sa njima.

Sa setom se prisećala momenta kada ga je prvi put ugledala. Nije je privlačio, bio je simpatičan i šarmantan, ali nije bio oličenje Apolona. U njemu je pronašla sve ono o čemu svaka devojka sanja, iskrenog prijatelja kome je mogla da otvori dušu i pravog strastvenog ljubavnika.

Ni sama nije bila svesna trenutka kada je počela da voli, ali volela je, i to je jedino bilo bitno. Zato te kišne septembarske večeri nije mogla da poveruje svojim ušima kada joj je priznao da je oženjen. Poslednje što je želela bilo je da dozvoli sebi da se rasplače pred njim. Odigrala je svoju ulogu jake žene do kraja, lagano se okrenula i zaputila put stana, dok se u njoj sve kidalo.

Taj osećaj nikada nije zaboravila, čak ni kada je došao suprugov advokat kako bi joj uručio papire za razvod nije se osetila toliko izdanom kao tada. I zašto sada nakon toliko godina ponovo misli o njemu? Zar nije rekla kako mu nikada neće oprostiti.

Toliko godina je održavala imidž gvozdene lejdi da bi sada nakon dva stiha novokomponovane pesme u uglu zadimljene kafane sve svoje principe bacila u vodu.

Polako je ustala i dalje se boreći sa mislima, izvinila se prijateljima što mora da ih napusti ranije, i odlučno se uputila ka izlazu. Izvadila je mobilni telefon i drhtavom rukom bez razmišljanja počela da tipka dobro poznate, nikad zaboravljene brojeve. Taman kada je htela da prekine sa druge strane začuo se pospan muški glas. Panika je savladala, nekoliko sekundi nije mogla da progovori, tu boju glasa nikada nije zaboravila.

- Izvini, pogrešila sam - rekla je drhtavim glasom.
- Kristina?
Bio je više nego iznenađen, u momentu se rasanio. Godinama se uspavljivao mišlju da će ga nekada pozvati i da će je ponovo ugledati.
- Da, ja sam. Izvini ako sam te probudila. Samo sam odjednom dobila želju da te čujem - nastavila je nesigurno.
- Gde si? Ne idi nigde, tu sam za 15 minuta - brzo je rekao, a zatim nežno dodao: „Molim te.“

Mada je zagazila u četrdesetu i dalje je bila lepa i negovana. Iako svesna svoje lepote plašila se da je vreme pregazilo. Okrenula se i ugledala ga. Posmatrali su se bez reči. Uhvatio je za ruku i povukao ka sebi, više nije mogao da podnese razdvojenost. Dugo je grlio i ljubio, ne želeći da je pusti. Nekoliko sekundi kasnije, kao da je osetila o čemu razmišlja, pogledala ga je direktno u oči, a potom polako spustila pogled na njegovu desnu ruku. Samo se krišom nasmešila. Nije znala da je on već 10 godina razveden. Čvrsto ga grleći, tiho je prošaptala.

- Rekla sam da ti nikada neću oprostiti.
- Nikad ne reci nikad, dete - nasmejao se i nežno je poljubio u kosu.

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!

Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu. Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj (JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP