Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

CENIMO LI NAŠE DOVOLJNO?

Niš na listi 10 najlepših mesta na Balkanu! (FOTO)

Autor: B. Janačković | 17.06.2014 - 18:20:00h | Komentara: 3

Grad Niš našao se na listi 10 najlepših mesta na Balkanu koje bi ovog leta trebalo obavezno posetiti po preporuci popularnog sajta koji se bavi putovanjima www.earthtraveling.com.

Niš

Niš

 Na listi prirodnih i istorijskih lepota našli su se Bledsko jezero u Sloveniji, Plitvička jezera u Hrvatskoj, ostrvo Sveti Stefan u Crnoj Gori, manastiri Meteori u Grčkoj, grad Mostar u Bosni i Hercegovini, Ohridsko jezero u Makedoniji, Nesebar u Bugarskoj, Dvorac grofa Drakule u Rumuniji, Sarande u Albaniji i naravno – Niš.

Spomenik caru Konstantinu

Spomenik caru Konstantinu | Foto: Kostadin Kamenov

 - Niš je Kulturni, industrijski i administrativni centar Nišavskog okruga, smešten na obali reke Nišave u Srbiji, mesto je na Balkanu koje mora da se poseti. Niška tvrđava, arheološko nalazište Medijana, Ćele kula samo su neke od atrakcija u gradu Nišu i njegovoj okolini. Niška tvrđava je važan je kulturni i istorijski spomenik. Uzdiže se na desnoj obali reke Nišave, na mestu na kojem je smeštena duže od dva milenijuma, navodi ovaj popularni sajt.

Nalazište Medijana

Nalazište Medijana | Foto: Kostadin Kamenov

 - Jako nam imponuje što smo se našli u ovako lepom društvu. Nesumnjivo je da su napori koje Turistička organizacija Niša uložila u proteklih godinu i po dana na promociji Niša dala rezultate. Treba napomenuti da se ne radi o plaćenom oglasu niti smo upućeni ko je i na koji način sastavljao ovu listu, kaže director Turističke organizacije Niša Uroš Parlić.

Niška tvrđava

Niška tvrđava | Foto: Kostadin Kamenov

 U februaru ove godine američki časopis “Mental flos”, koji predstavlja zanimljive činjenice iz raznih oblasti, svrstao je nišku Ćele-kulu na prvo mesto liste “10 najvećih građevina napravljenih od kostiju".
Poslednji komentari
  • tanja Vreme: 17.06.2014 18:57h

    Niš je prelep grad uostalom kao i cela istočna S4196rbija

  • b.ilić Vreme: 17.06.2014 21:33h

    Niš jeste lep, ali, na žalost, niške ulice su već decenijama unazad pretrpane konjskom balegom, konjske zaprege na svakom koraku a iza konja ostaju fekalije i to bukvalno na svakom koraku: ispred zgrade rektorata, u samom centru, na glavnim raskrsnicama, ispred crkvi... Mala grupa gradjana svojim konjskim zapregama počev od 70-ih godina prošlog veka do dan danas, maltretira ceo grad i na to niko još uvek ne reaguje. Zbog toga, na žalost, bolje je da turisti malo popričekaju dok se ovo ne reši jer, kada vide ovu bruku, imaće zaista o čemu da pričaju.

  • Meraklija Vreme: 17.06.2014 21:49h

    Carski grad... meraklija 89

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP