Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

LAZAREVČANI KRENULI U HAJKU NA TRGOVCE DROGOM

Objavili spisak narko-dilera!

Autor: Gane Đorđević | 19.03.2013 - 08:13:00h | Komentara: 15

Nezadovoljni radom lokalne policije, članovi Udruženja građana „Sveti Sava” iz Lazarevca sačinili su letak na kojem se nalaze imena i adrese na kojima navodno stanuju sedmorica narko-dilera iz tog grada.

Ovakve scene ne  žele u svom gradu

Ovakve scene ne žele u svom gradu

U toku pretprošle noći, Lazarevac je oblepljen lecima na kojima su ispisana imena, prezimena i adrese na kojima žive sedmorica ljudi za koje se tvrdi da su preprodavci droge. Spisak navodnih narko-dilera objavljen je i na „fejsbuk“ stranici Udruženja „Sveti Sava“.


Jedan od članova još neprijavljenog udruženja, koje stoji iza ove akcije, objašnjava za „Alo!” da su građani bili primorani na ovakav vid reakcije jer policija u Lazarevcu ništa ne preduzima dok se droga slobodno prodaje na ulicama grada. On kaže da se organi reda namerno oglušuju o česte prijave građana, a veliki broj pljački još nije razjašnjen.

- Imamo podatke da se nedeljno na ulicama ilegalno proda više kilograma raznih droga, ali policija o svemu ćuti, pa smo bili prinuđeni da objavimo spisak preprodavaca - ogorčen je naš sagovornik.
Cilj udruženja je da svake nedelje obaveštava građane i sve nadležne institucije o ljudima koji su umešani u preprodaju narkotika.

- Svake nedelje ćemo objavljivati nova imena, sve dok ih na ovaj ili onaj način ne isteramo zauvek iz našeg grada - kaže naš sagovornik, pored koga se, kako tvrdi, u udruženju već nalazi još pedesetak članova, uglavnom mladih ljudi.

Jedan bivši visoki opštinski funkcioner koji je podržao akciju svojih sugrađana kaže da je ovo jedini način da se grad obračuna s dilerima jer policija ne radi svoj posao.

- Na sledećoj sednici Skupštine opštine pročitaću imena preprodavaca jer je to jedini način da upozorimo roditelje na one koji truju decu Lazarevca - obećeva on.
 
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 19.03.2013 08:57h

    pa,ajde novinari objavite ta imena i nadimke......sta sad....prpa

  • sike Vreme: 19.03.2013 10:36h

    pa policija u svakom gradu prodaje drogu.kako kav nije jasno.u sapcu najveci narko dileri su inspektori za narkotike

  • kleo Vreme: 19.03.2013 11:15h

    svak cast za ovo, skidam kapu

  • lela Vreme: 19.03.2013 12:31h

    Ne razumem,sta znaci "ovaj ili onaj nacin"....da li roditelji treba da lincuju dilere.? u svakom gradu postoje narkomani i dileri...zavisnik ce da nadje drogu ako je zeli..Arandjelovac,Valjevo,Mladenovac.. Ko je taj sto pouzdano zna ko su dileri..Bolje bi bilo da vise uloze truda u vaspitanje dece a ne da kukaju i krive sve druge sto su im deca posrnula ...

  • tanja Vreme: 19.03.2013 12:55h

    to udruzenje nema ni sediste udruzenja , a i tel koji su ostavili je nedostupan, nigde nikoga da licno ustane i kaze sta ima vec , a koliko znam u u druzenju su leceni narkomani koji i dan danas uzimaju sta stignu , a koji su i sami prodavali drogu i unosili je u manastire i druga mesta na koja su odlazili . A sam spisak tih kao bajagi dilera je smesana, jer nigde nema imena onih za koje ceo grad zna sta rade, sto se kriju iza kafica, lokala, voze skupe automobile ....... U njih nisu smeli ni pogledati , a kamoli objaviti im imena ........ tako da je sve ovo smesno .....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP