Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

JEZIVO!

Okolina Subotice okovana snegom - salaši bez struje!

Autor: Tanjug | 01.02.2014 - 18:00:00h | Komentara: 0

Na autoputu Horgoš - Novi Sad, na kojem važi obustava saobraćaja, i dalje ima zaostalih vozila koju mehanizacija kompanije Vojput izvlači, a lokalni putevi u Subotici uglavnom prohodni, autobuski međugradski i železnički saobraćaj uglavnom otkazan, a dvadesetak salaša ostalo je bez struje.

Kako je Tanjugu izjavio izvršni direktor ove kompanije Ivan Sudarević, većina magistralnih i regionalnih puteva u Bačkoj je blokirana, a zaglavljivanja ima na obe trake auto-puta.

Većina magistralnih i regionalnih puteva u Bačkoj je blokirana

Većina magistralnih i regionalnih puteva u Bačkoj je blokirana | Foto: Aleksandar Stanković

 Sudarević je kazao da se, nakon probijanja smetova, javljaju novi na drugim ili pak na istim lokacijama u kratkom vremenskom periodu.

Prema njegovim rečima, teška mehanizacija ove kompanije, pojačana mehanizacijom drugih subotičkih građevinskih preduzeća, tokom noći je oslobađala zaglavljenu kolonu na traci u pravcu Beograda i prebacivala ih na traku u pravcu Subotice, gde se saobraćaj obavljao sve do novih zaglavljivanja.
Sve je blokirano i svuda ima zavejanih. Saobraćaj je totalno obustavljen, na autoputu ima zaostalih vozola, pojavili su se i Vatrogasci i Crveni krst, koji obilaze i pomažu putnicima. Ima i nekih autobusa, kombija i automobila, rekao je Sudarević Tanjugu.
On je dodao da su uglavnom svi putevi drugog reda u Bačkoj zavejani i neprohodni ili se saobraćaj veoma teško obavlja, a da se njihova kompanija na terenu, osim snežnih nanosa, susreće i sa problematikom dotura goriva do mašina i smenjivanja ljudi.
Dežurne ekipe u Javnom komunalnom preduzeću Čistoća i zelenilo tokom čitave noći intervenisale su na uklanjanju smetova koji su se povremeno javljali na više lokalnih samobraćajnica.
Tehnički direktor ovog preduzeća Veselin Šuković rekao je Tanjugu da je tokom noći bilo intervencija zbog smetova u Lošinjskoj ulici, na Bikovu i u Industrijskoj zoni, nakon čega su te saobraćajnice postale prohodne.
Svi putevi u našoj nadležnosti su prohodni. Naše ekipe su konstantno na putevima ka Ljutovu i Tavankutu koji se održavaju prohodnim, a na ostalim putnim pravcima imamo ekipe u stanju pripravnosti, izjavio je Šuković.
U javnom preduzeću Suboticatrans rečeno je Tanjugu da se gradski saobraćaj obavlja s manjim poteškoćama, dok su prigradskom prisutni veliki problemi.
Prema rečima pomoćnika direktora ovog preduzeća Milana Vasovića, put ka Bajmoku i Somboru neprohodan je od juče i na njemu su zaglavljena dva autobusa iz kojih su putnici ili evakuisani ili na putu nazad.

Dežurne ekipe Elektrovojvodine suočavaju se s veliki problemima kako da priđu salašima u okolini Subotice koji su ostali bez str

Dežurne ekipe Elektrovojvodine suočavaju se s veliki problemima kako da priđu salašima u okolini Subotice koji su ostali bez str | Foto: Aleksandar Stanković

 Autobusi su bili zaglavljeni i na putevima ka Kaponji, koji je u međuvremenu odblokiran, kao i između Žednika i Čantavira. Svi putevi koji vode na zapad i na jug su u veoma lošoj situaciji. Otkazali smo polazak za Zagreb, a svi prevoznici su otkazali sve polaske ka Novom Sadu i Beogradu, jer se na autoput ne može ni izaći, rekao je Vasović Tanjugu.

Kako je Tanjugu rečeno u sekciji za prevoz putnika Železnica Srbije u Subotici, svi polasci vozova su otkazani i ne obavlja se nikakav železnički saobraćaj, a sve aktivnosti su usmerene na izvlačenju dva međunarodna voza, jednog ispred, a jednog iza Vrbasa. Snabdevanje gasom je uredno, dok Subotička toplana ima određenih tehničkih problema na sistemu čije rešavanje očekuju za sat - sat i po.
Dežurne ekipe Elektrovojvodine suočavaju se s veliki problemima kako da priđu salašima u okolini Subotice koji su ostali bez struje.
U pitanju je dvadesetak salaša - poljoprivrednih imanja, koja su ostala bez struje, a ka kojima se dežurne ekipe veoma teško probijaju zbog velikih smetova.

Elektrovojvodina: Popravke čim uslovi dopuste

Preduzeće Elektrovojvodina saopštilo je danas da će svi potrošači koji su ostali bez struje zbog olujnog nevremena, praćenom snežnim smetovima, dobiti struju
čim uslovi dozvole da monterske ekipe priđu mestima kvara.

Elektrovojvodina je u saopštenju pozvala građane da ukoliko primete pokidane vodove ili varničenja na mreži, to što pre prijave nadležnom dispečerskom centru, kako bi potencijalni kvar što brže bio evidentiran i otklonjen.

To preduzeće je navelo da je na terenu angažovan maksimalan broj monterskih ekipa, naročito na teritoriji Elektrodistribucije Zrenjanin i Elektrodistribucije Pančevo gde je situacija najteža.

Na teritoriji ovih ogranaka zabeleženi su sporadični kvarovi na srednjem naponu i nešto kvarova na niskom naponu, usled čega je jedan deo potrošača ostao bez snabdevanja električnom energijom, piše u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP