Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

RODITELJI NAŠLI NAČIN DA SPASU OBOLELOG SINA, ALI FALE PARE

Operacija jedini spas!

Autor: B. J. - G. Đ. | 24.01.2013 - 08:04:00h | Komentara: 3

Dušanu Milanoviću (16) iz Svrljiga, koji boluje od cerebralne paralize, hitno je potrebna operacija kičme zbog teške skolioze koja mu ugrožava život, ali njegova porodica nema 805.000 dinara, koliko je potrebno za kupovinu neophodnog medicinskog materijala za ugradnju.

Život mu visi o koncu: Dušan Milanović (16)

Život mu visi o koncu: Dušan Milanović (16)

Dušanu je cerebralna paraliza potvrđena u trećoj godini i sve vreme je u invalidskim kolicima, a pre dve godine njegova kičma je počela da se krivi i da mu pritiska pluća. Operacija, takozvana fiksacija kičme, potpuno je besplatna, ali u Neurohirurškoj klinici VMA nemaju materijal koji je potreban, a koji košta 805.000 dinara. Dušanovi roditelji Tatijana i Saša nemaju taj novac i ukoliko ga ubrzo ne prikupe, njihovom sinu neće biti pomoći.


Dušan: Ne znam zašto se mama i tata ne raduju


- Kada sam čuo da ću ići na operaciju, veoma sam se obradovao jer će mi posle toga biti bolje. Ali, nisam shvatio zašto se sa mnom ne raduju i mama i tata. Njihova lica su bila zabrinuta. Čuo sam posle mamu kako plače i kaže: „Nemamo para” - priča Dušan, koji uspeva sam da koristi računar, na kojem gleda crtane filmove i igra igrice, iako mu je motorika ruku dosta oštećena zbog bolesti.

- Reč je o težem obliku skolioze jer je kičma savijena u obliku latiničnog slova „S”. Slučajno smo saznali za neurohirurga dr Milenka Savića sa VMA, koji je prihvatio da operiše Dušana, ali problem je što VMA nema medicinski materijal koji je potreban. Taj materijal mora da se kupi, ali mi nemamo 805.000 dinara - priča Dušanova majka Tanja, koja je prestala da radi kada se Dušan razboleo, pa je jedini prihod porodice plata njegovog oca, bolničara u psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici.

- Dosad smo u humanitarnim akcijama skupili oko 40.000 dinara. Imamo još neka obećanja, uzećemo još jedan kredit, ali opet to neće biti dovoljno. Dušan ima jake bolove jer mu kičma pritiska pluća pa ne može da ih koristi punim kapacitetom. On se raduje operaciji i svaki dan pita da li smo sakupili novac. Nešto para koje smo dobili od rodbine čuva u koverti ispod jastuka i stalno pita za nju - kaže Tanja.

Dr Milenko Savić, koji je prihvatio da operiše Dušana, kaže da je operacija u principu besplatna, ali da klinika trenutno nema potreban materijal. Kod njega na operaciju čeka oko 200 pacijenata, ali će tek za četiri meseca biti nabavljeni implantati, pošto je tender za njihovu kupovinu tek nedavno raspisan. Iako postoji lista čekanja, Dušan će biti operisan preko reda jer je njegov slučaj veoma komplikovan i spada u veoma hitne.

Žiro račun za pomoć


Porodica ima otvoren žiro račun u OTP banci putem kojeg pokušavaju da sakupe potrebna sredstva za Dušanovu operaciju. Broj žiro računa u OTP banci glasi: 325931070066398324
sa naznakom POMOĆ DUŠANU.

Dušanov zahvalnik


Interesantno je da je Dušanov mlađi brat Stefan, iako ima samo 13 godina, sam u celosti napravio sajt „Dušanov zahvalnik” (http://dusanov-zahvalnik.webs.com/) kako bi pomogao bratu da što pre sakupi neophodan novac za operaciju.
- Stefan je ceo sajt napravio sam za jedan dan. Na njemu se mogu naći podaci o Dušanovoj bolesti, slike, knjiga utisaka i podaci za potencijalne donatore - priča Tanja.

Poslednji komentari
  • Porodica Milanovic Vreme: 24.01.2013 11:57h

    Zahvaljujemo se dnevnom listu " ALO " novine na doprinosu svojim clankom nasoj akciji . HVALA

  • nedeljko Vreme: 25.01.2013 23:55h

    da ste zivi i zdravi svi 100 godina,dace bog da sve bude ok sa dusanom!

  • nikola Vreme: 02.07.2013 11:29h

    Ja sam nikola jovanovic koji boluje od cereblarne paralize. Video sam ovog decaka. Da li mozete da mi date broj njihovog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP