Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

INVESTICIJA

Osam miliona evra stiže u Zaječar

Autor: E. A. | 21.09.2013 - 09:02:00h | Komentara: 1

Čuveno arheološko nalazište Felix Romuliana u Zaječaru, koji je pod zaštitom Uneska, dobiće uskoro svoj centar za posetioce.

Saša Mirković sa delegacijom

Saša Mirković sa delegacijom

Početak izgradnje tog centra dogovoren je na nedavnom sastanku predsednika Skupštine tog grada Saše Mirkovića sa koordinatorom programa podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave Žan-Klodom al Manom. U taj centar i prilazne puteve će, kako je najavljeno, Fond Evropske unije uložiti osam miliona evra.


Mirković je rekao da će uporedo sa konsolidacijom gradskog budžeta i dovođenjem novih investitora koji su zainteresovani za, na primer, tekstilnu industriju, razvijati i turističke potencijale grada. „Nedavno smo razgovarali i sa slovenačkim investitorima o ulaganjima u Nikoličevsku banju kako bi se iskoristile blagodati banjske vode“, kaže Mirković. On je podsetio i da su sada uvećana izdvajanja za socijalna davanja, da je ponovo pokrenuta narodna kuhinja za 450 korisnika u gradu i 200 u selima, kao i da su odblokirani računi svih osnovnih i srednjih škola. Prvi čovek zaječarske skupštine je istakao i da su mesečna davanja za nezaposlene trudnice povećana sa 15.000 na 30.000 dinara, kao i da su računi za gorivo u gradskoj upravi od avgusta deset puta manji u odnosu na isti period prethodne godine, pod kontrolom je i upotreba službenih vozila i mobilnih telefona. Takođe, radnicima su isplaćene zaostale zarade za maj, jun i jul.
Poslednji komentari
  • ivana Vreme: 21.09.2013 10:20h

    Mirkovic mnogo laze. Evropske pare za Romulianu nisu njegova zasluga. Naknada trudnicama nije povecana, a primljen je samo prvi deo plate ja jul. To je prava istina o Zajecaru u kome je na sceni pravi pravcati haos.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP