Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ISPOVEST SAŠE ANTONOVIĆA KOJI JE OSTAVIO AUTOMOBIL I KRENUO PEŠAKA PO SNEŽNOJ OLUJI

Ovaj čovek se prvi probio kroz vejavicu i smetove kod Zrenjanina!

Autor: Slavko Surla | 31.01.2014 - 14:27:00h | Komentara: 1

U toku je akcija spasavanja putnika zavejanih u nekoliko desetina automobila, na putu Zrenjanin- Beograd između Stajićeva i Čente. Teška mehanizacija neprekidno je u naletu, iz pravca Zrenjanina, sa punkta u Perlezu. U akciju deblokade puta, koji je od sinoć neprohodan.

Saša Antonović

Saša Antonović | Foto: Slavko Surla

Oko 11 časova, iz snežne blokade u blizini restorana „Trofej“ pešice se probio Saša Antonović, čiji auto je ostao blokiran kilometar i po dalje, u srcu snežne oluje.

- Ostao sam u blokadi sinoć, još oko 19 časova a bio sam sam u automobilu kojim sam iz Beograda pošao za Zrenjanin. Bezuspešno sam pokušavao da izađem iz vejavice a onda sam morao da odustanem jer se i auto pokvario. najpre sam imao grejanje, a u toku noći morao sam da pređem do jednog kamiona, koji je bio tu u blizini. Bilo je strašno, nismo mogli ni napred ni nazad - priča Antonović, inače pilot u PKB avijaciji, koji je na kraju rešio da se pešice dokopa bezbedne deonice.

- Probijao sam se gotovo sat vremena kroz mećavu, nakon što su se putari sa mehanizacijom probili do mene. Auto smo sklonili sa puta, a ja sam krenuo pešice - govori Saša.
On kaže da su u neposrednoj blizini njegovog auta biola zarobljena još dva putnička automobila, koje je sneg zavejao do krova, pa su vatrogasci najpre morali da prokopaju prolaz do vrata, da bi putnici mogli da izadju.
U zrenjaninski Dom za učenika“Angelina Kojić, smeštena je grupa od pedesetak učenika, koji su sinoć oko 21 sat ostali u blokadi između Stajićeva i raskrsnice za Perlez.
- Autobus koji je u 20.15 pošao iz Zrenjanina da bi đake pdvezao za Idvor, Sakule, Perlez i Farkaždin, ostao je u mećavi. U 22.30 sata je naišao radnički autobus, u koji su deca prešla, pa se autobus vratio u Zrenjanin, oko 2.30 časova. Smestili su nas u Dom učenika - kaže Željko, koji se zatekao u radničkom autobusu.

- Pola sata smo čekali autobus, koji je u startu kasnio, a onda je kod Stajićeva upao u blokadu, u kojoj smo proveli oko dva sata. Morali su da nas vrate u Zrenjanin, i smestili su nas u internat oko pola tri noću - govori Branislav Čanković iz Čente, učenik prvog razreda ekonomske škole u Zrenjaninu, koji se javio zabrinutiom roditeljima i poručio im da ne brinu. On, kao i većina drugarica i drugova, nije mogao ni oka da sklopi.

U blokadi u automobilu, na povratku iz Beograda, našao se i poznati zrenjaninski menadžer Branislav Grubački Guta. On se, nakon noći provedene u automobilu, sa jednom grupom putnika probio do jedne od oblićžnjih vikendica, gde su potražili spas od hladnoće.
 
Poslednji komentari
  • Blagzor Vreme: 31.01.2014 17:51h

    Iron man!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP