Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OBNOVLJEN DOM ZDRAVLJA U SREMSKIM KARLOVCIMA

Pajtić: Za evropske standarde u zdravstvu

Autor: M.K. | 09.07.2015 - 14:47:00h | Komentara: 0

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić danas je, prilikom obilaska Doma zdravlja u Sremskim Karlovcima, u čiju rekonstrukciju je uloženo 21,7 miliona dinara, najavio nastavak ulaganja u zdravstveni sistem kako bi se u toj oblasti u Vojvodini dostigao evropski nivo standarda.

Pajtić obišao Dom zdravlja u Sremskim Karlovcima

Pajtić obišao Dom zdravlja u Sremskim Karlovcima

- Mi ćemo u narednom periodu naročito insistirati na tome da se na teritoriji Vojvodine zdravstvena usluga unapredi toliko da dostigne najviše evropske standarde. U Dom zdravlja u Sremskim Karlovcima nije decenijema ulagano i on je bio praktično ruiniran, a danas je ovo praktično nova ustanova, moderno opremljena, koja priliči nivou zdravstvenih usluga u 21. veku - istakao je danas u Sremskim Karlovcima vojvođanski premijer.

Pajtić je naveo da je u toku 2015. godine usmereno 92 miliona dinara u razvoj Sremskih Karlovaca.

- Kada uzmemo u obzir da je 240 miliona dinara ukupan budžet ove opštine, onda se vidi da je to praktično, dodatnih pola budžeta za ovu opštinu. Blizu 22 miliona dinara je investirano u Dom zdravlja gde se godišnje pruži 60.000 usluga pacijentima sa teritorije opštine Sremski Karlovci i onih opština koje gravitiraju ka Sremskim Karlovcima. Pritom, dodatno smo investirali u razvoj infrastrukture, rekonstrukciju fiskulturne sale i projekata vodosnabdevanja, jer nam je želja da zajedno sa rukovodstvom opštine Sremski Karlovci i rukovodstvom Doma zdravlja Novi Sad od Sremskih Karlovaca učinimo još lepše i atraktivnije mesti za život i turizam - naveo je Pajtić.

U Sremskim Karlovcima je sada moguće ostvariti zdravstvene usluge u novim prostorijama za opštu praksu, pedijatriju, a u sklopu objekta je i nova apoteka.

Prilikom rekonstrukcije posebno je poštovan i standard pristupačnosti, kako bi se osobama sa invaliditetom obezbedio nesmetan ulazak u objekat Doma zdravlja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP