Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PROTEST

Palestinci se
zahvalili Srbiji

Autor: E. A. - Tanjug | 22.11.2012 - 16:27:00h | Komentara: 1

Nekoliko stotina Palestinaca koji žive u Srbiji danas su održali protest na Trgu republike u Beogradu. Njima su se pridružili i Beograđani, pa su zajedno poslali poruku da je krajnje vreme da se "okonča najveća i najtrajnija tragedija u savremenoj istoriji".

Palestinci i prijatelji na Trgu republike

Tradicionalni palestinski ples | Foto: Nebojša Marković

 Na skupu su se mogli videti transparenti poput "63 godine okupacije, zar nije dovoljno!!!", "Sada je momenat, podržite slobodu!", "Palestina hoće mir, nezavisnost i demokratiju", kao i poruke zahvalnosti Srbiji.

Okupljeni na mirnom protestu ispred spomenika knezu Mihailu, koji je bio umotan u palestinsku zastavu, mogli su da uživaju u tradicionalnim plesovima sa bliskog istoka, ali i da na "box of peace" (kutiju mira) upišu svoje poruke zaraćenima u sukobu.

Palestinci i prijatelji na Trgu republike

Palestinci i prijatelji na Trgu republike | Foto: Nebojša Marković

Dok traju intenzivni diplomatski napori za prekid neprijateljstava Izraela i palestinskog Hamasa, u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu danas je 17 ljudi povređeno, a od početka sukoba, pre osam dana, poginulo je 139 Palestinaca, među njima polovina su civili, dok je na izraelskoj strani poginulo četvoro civila i jedan vojnik.

Ovim napadom sukob između izraelske vojske i Palestinaca iz redova islamističkog Hamasa stigao je sa juga do Tel Aviva i centra Izraela, samo dan pošto nisu urodili plodom prvi napori na uspostavljanju primirja.
Tri palestinska novinara ubijena su sinoć u gradu Gazi, a u napadima Izraela pogođena je i zgrada u kojoj se nalaze prostorije agencije Frans pres.
Novinari su ubijeni dok su se nalazili u svojim automobilima, navodi američka agencija AP, pozivajući se na izjavu direktora TV stanice "al-Aksa", kojom upravlja Hamas.
I zvanični Jerusalim potvrdio je da su novinari bili meta napada, tvrdeći da su bili povezani sa ekstremistima.
Dok traju intenzivni diplomatski napori za prekid neprijateljstava, na hiljade izraelskih vojnika su na granici pojase Gaze i čekaju eventualni nalog za kopneni napad.  
Poslednji komentari
  • amer Vreme: 23.11.2012 04:57h

    zbog lose i pogresne politike nasih nepismenih politicara srbija ce zavrsiti u izolaciji kao severna korteja i kuba, a srpski narod ce da ispasta jos 50 godina zbog nepismenih srpski politicara koji podrzavaju teroriste i komunjare,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP