Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KONAČNO

Pančevci mogu da piju vodu!

Autor: RTV | 20.04.2015 - 16:42:00h | Komentara: 0

Voda iz pančevačkog vodovoda od danas ponovo može da se pije. To je odlučeno nakon što su poslednja tri dana bili negativni rezultati mikrobioloških analiza rađeni u Zavodu za javno zdravlje u Beogradu i Pančevu, a koncentacija hlora i amonijaka u dozvoljenim granicama.

Voda

Ilustracija | Foto: Profimedia

"Imali smo izvesne poteškoće u tehnološkom smislu na samom postrojenju i to je izazivalo duži period ispiranja, ali voda je u poslednja tri uzorka dala negativne rezultate i mogu je građani konzumirati", rekla je direktorka JKP Vodovod i kanalizacija Milica Radovanović za RTV.
Za sada je u funkciji samo staro filtersko postrojenje. I dalje postoji tehnološki problem zbog nedovoljno kapaciteta. Ispiranje mreže iziskuje veće količine vode, rekla je direktorka Vodovoda.

Čeka se nalaz da li je i novi filter dekontaminiran. Nakon njegovog puštanja u rad sistem će se vratiti u normalan režim najkasnije do kraja ove nedelje.

Nije otkriven uzrok pojave bakterije u vodovodu, ali bitno je da je ona suzbijena, tvrde nadležni.

"Pooštrenu kontrolu ćemo i dalje vršiti u narednom periodu na mnogo većem broju punktova nego uobičajeno, što se radi sve do trenutka dok ne budemo sigurni da kompletno postrojenje, i novo i staro, može da funkioniše bez ikakvih preoblema. Onda se vraćamo na redovan monitoring na manjem broju tačaka", rekla je direktorka lokalnog Zavoda za javno zdravlje Mica Sarić Tanasković.

Da zdravlje Pančevaca nije bilo ugroženo tvrdi i doktor Milan Trifunović, član gradskog veća zadužen za zdravstvo.

"Nije bilo povećanog broja pacijenata koji su se žalili na stomačne tegobe vezane za unošenje vode sa povećanom količinom hlora i amonijaka. Takođe nije bio povećan broj Pančevaca koji su se žalili na akutne crevne infekcije", rekao je on.

Nakon saopštenja da je pančevačka voda nakon šest dana ponovo za piće uklonjene su sa ulica cisterne sa pijaćom vodom koje su bile na više punktova u gradu i okolnim selima.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP