Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ALO! POMOGAO DA NIKOLA STOJKOVIĆ (10) ODE NA OPERACIJU

Pare od svadbe poklonili bolesnom dečaku!

Autor: Biljana Nenković | 03.10.2013 - 09:41:00h | Komentara: 14

Desetogodišnji Nikola Stojković iz Novog Sada, zahvaljujući našem čitaocu koji mu je poklonio neophodnih 1.000 evra, već je na putu u bolnicu u Ćupriji, gde bi danas trebalo da ga operišu ruski lekari. Ova operacija pomoći će mališanu da se samostalnije kreće i da se normalno igra i trči sa svojim vršnjacima.

Nikola Stojković

 

„Mladić je prvo pozvao telefonom, a onda se ubrzo pojavio na vratima sa novcem
koji nam je nedostajao. Satima sam drhtala kao prut”, kaže majka Vesna

Na našem sajtu pod oznakom „hitno“ pre dva dana smo objavili apel da Nikoli nedostaje 1.000 evra da bi otišao na operaciju. Mladi supružnici iz Novog Sada, koji su po svaku cenu želeli da ostanu anonimni, odlučili su da pomognu malom Nikoli i novac koji je bio njihov svadbeni poklon juče su lično odneli dečaku i njegovoj majci Vesni. Nikola je kao prevremeno rođena beba doživeo moždani udar, imao je operaciju zbog encefalitisa i otežano se kreće. Njegova majka Vesna ga je prošle godine prvi put odvela na operaciju, koju su u jednoj privatnoj klinici u Ćupriji obavili ruski lekari iz Instituta za rehabilitoligiju iz Tule. Tada je pomoću kredita i pozajmica sama skupila novac, budući da radi kao poljoprivedni tehničar na farmi za platu od 20.000 dinara. Za drugu intervenciju, od potrebnih 2.500 evra nedostajalo joj je 1.000, a vreme je isticalo.

Traži samo da zaigra
fudbal sa Nikolom

- Kada sam upitala mladića kako da mu se zahvalim za humanost, samo je odmahnuo rukom i rekao da će biti dovoljno da jednog dana moj Nikola zaigra fudbal s njim. Nikada nisam tražila bilo kakvu pomoć i ovo me je dotaklo do srži. Ponudio se i da nas odveze do Ćuprije na operaciju - kaže Vesna.

- Mladić je prvo pozvao telefonom, a onda se ubrzo pojavio na vratima sa novcem koji nam je nedostajao. Verujte, satima sam drhtala kao prut, ne verujući da se to meni događa - kaže za „Alo!“ Vesna, koja je samohrani roditelj i već čitavu deceniju se sama bori za zdravlje sina.

- Od novca koji smo dobili za svadbu, 1.000 evra smo dali malom Nikoli. Presudno je bilo kada smo videli na vašem sajtu da je hitno i da dečak za dva dana mora na operaciju. I mi planiramo decu… Mogu samo da zamislim roditelja koji želi da pomogne svom detetu, a nema novca - rekao nam je naš humani čitalac u telefonskom razgovoru.

- Operacijom se sprečava i deformacija kičme. Nikoli je jedna noga kraća za četiri centimetra, pa mu se telo krivi na jednu stranu. Posle prve operacije došlo je do poboljšanja, pa su lekari predložili i drugu. Roditelj bolesnog deteta nikada ne odustaje sve dok postoji i najmanja nada da mu pomogne. Želim da moj Nikola potrči - kaže Vesna.

Pomogli i studenti i direktor!
Grupa studenata sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada sa smera pejzažne arhitekture je prošlog vikenda organizovala humanitarnu žurku na kojoj je takođe prikupljeno nešto novca. Direktor firme u kojoj radi Vesna obezbedio je automobil i vozača do Ćuprije jer Nikola zbog svog zdravstvenog stanja ne može da putuje autobusom, a za taksi im je bilo potrebno oko 20.000 dinara.

Poslednji komentari
  • Momir Vreme: 03.10.2013 09:48h

    Divno! Za svaku pohvalu! Narod van Beograda je mnogo humaniji!

  • srki Vreme: 03.10.2013 10:13h

    Malom Nikoli od Boga svako dobro, a humanom bracnom baru da Gospod Bog podari zdrav i ponosan porod.

  • Tiki Vreme: 03.10.2013 11:15h

    Prelepo! Svaka cast mladencima

  • Ludi ja Vreme: 03.10.2013 11:29h

    SVAKA CAST,jos jedan dokaz da pomoc ocekujete od onih koji skoro da nemaju nista,a ne od bogatih,kod njih je ljudskost hiruski uklonjena

  • olja Vreme: 03.10.2013 11:47h

    SVAKA CAST MLADOM BRACNOM PARU !!!!! PUNO SRECE NIKOLI UBUDUCE!!!!! NADAMO SE DA CE USKORO TRCATI SA VRSNJACIMA !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP