Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

HEROJ!

Pas spasao 120 stanara od požara u naselju Rasadnik! (FOTO)

Autor: juznasrbija.info | 05.04.2014 - 22:20:00h | Komentara: 0

Zahvaljujući američkom stafordu po imenu Aleks, niko od stanara jedne zgrade u kuršumlijskom naselju Rasadnik nije stradao u požaru. Naime, sinoć je oko dva sata posle ponoći izbio je požar u podrumu zgrade u kojoj živi oko 120 ljudi.

a

 Oko dva sata posle ponoći Aleks je počeo da cvili i grebe po vratima sobe u kojoj je spavala njegova vlasnica Milica Obradović. Čim se probudila i otvorila vrata osetila je dim. Odmah je upozorila oca i shvatili su da je u zgradi izbio požar.


Njen otac Dobrica Obradović odmah je krenuo da budi ostale komšije. U hodniku zgrade je već bilo toliko dima da je i on sam počeo da se guši. Vratio bi se u stan, napunio pluća vazduhom, otrčao do vrta, lupio nekoliko puta snažno pesnicom, a zatim se ponovo vratio u svoj stan da udahne. I tako dok nije probudio sve stanare...

aStanari su pokušali da izađu iz zgrade, ali ih je zaustavljao dim. Srećom, zahvaljujući Aleksu, niko nije povređen i požar je ugašen.

Dobrica tvrdi da bi se neko od stanara sigurno ugušio da ih Aleks nije probudio.
Naime, požar je izbio u podrumu zgrade, koji je uništen. Na fasadi nema većih oštećenja, dok u stanovima u prizemlji je došlo do deformisanja plastičnih roletni. Nadležni organi izvršili su uviđaj.
Inače, pre samo nekoliko meseci, stanar iz prizemlja tužio je Dobricu jer mu smeta njegov pas ljubimac. Milica se nada da će sada komšija povući tužbu. Sudski proces traje već osam meseci, a ukoliko izgube spor preti im kazna od 50 hiljada dinara.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP