Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KANDIDAT ZA LIDERA NIŠKIH DEMOKRATA NEGUJE POSEBAN IMIDŽ

Pere ulice i skače iz aviona!

Autor: Maja Keranović | 22.09.2013 - 07:10:00h | Komentara: 3

Član Predsedništva Demokratske stranke Dragoslav Ćirković (59), koji najavljuje kandidaturu za lidera niških demokrata, u javnosti je poznat kao neko ko ne neguje imidž klasičnog političara. Još se prepričava kada je svojevremeno kao direktor JKP “Medijana” sa radnicima izlazio noću da pere ulice, a kasnije i skakao padobranom iz aviona kako bi ispunio datu reč kao funkcioner.

Dragoslav Ćirković (59) kajakom  se spuštao niz brzake, leteo  balonom i paraglajderom, vozio  rolere, plesao kadril...

Dragoslav Ćirković (59) kajakom se spuštao niz brzake, leteo balonom i paraglajderom, vozio rolere, plesao kadril... | Foto: Kostadin Kamenov

- Kao direktor JKP „Medijana“, neposredno pre izbora za predsednika istoimene opštine, bilo je katastrofalno stanje sa vozilima za odvoz smeća. Javno, na televiziji sam rekao da ću skočiti iz aviona ako grad kupi novo vozilo. Naravno, mislio sam da nema šanse da se to desi. Međutim, “smećar” je došao, a ja sam se uputio pravo u 63. padobransku brigadu iz Niša.

Prisustvovao veridbi  pod vodom

Prisustvovao veridbi pod vodom

Prvo sam vežbao, a onda i otišao na Aerodrom „Lađevci“ kod Kraljeva kako bih skočio. Pri spustu sam zadobio povredu kolena. Ono što sam time želeo da pokažem je da javno izrečena reč obavezuje i da ono što se obeća mora da se ispuni - priča Ćirković.


Vožnja rolera u parku Čair

Vožnja rolera u parku Čair | Foto: K. Kamenov

Pre tri godine, tada kao predsednik niške opštine Medijana, gde je bio dva mandata, na manifestaciji „Noć muzeja“ sve je iznenadio kada se pojavio u kostimu cara Konstantina. Kao predsednik opštine prisustvovao je i neobičnoj veridbi mladih Nišlija koji su se zavetovali na vernost prstenovanjem pod vodom bazena „Čair”. Ceremonija veridbe u vodi trajala je desetak minuta, pa je i Ćirković, sa bocom kiseonika, ronio na dubini bazena od preko dva metra. Ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda plešući kadril sa niškim maturantima kao jedini funkcioner koji je učestvovao u toj evropskoj manifestaciji.


Ispunio dečački san: Ćirković na Mon Blanu

Ispunio dečački san: Ćirković na Mon Blanu | Foto: K. Kamenov

- To mi je najlepši događaj u mojoj političkoj karijeri. Sećam se da je bila neverovatna kiša. Iza mene je bila kolona od oko 2.500 maturanata. Kada smo zaplesali, tlo kao da se njihalo pod nama - navodi Ćirković.


Oštro u krivini: Kajakom niz brzake

Oštro u krivini: Kajakom niz brzake | Foto: K. Kamenov

Kajakom se spuštao niz brzake, leteo balonom i paraglajderom, vozio je rolere sa rekreativcima u niškom parku Čair, a na opšte iznenađenje svojih sugrađana, jednom je upravljao čak i autobusom u kome je bila priređena izložba karikatura. Ponosan je, kaže, i na to što je trčao deonicu megamaratona od Valjeva do Loznice sa našim megamaratoncem Jovanom Čolićem. Poput lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, peo se i na Mon Blan.


Skočio iz aviona zbog vozila za smeće

Skočio iz aviona zbog vozila za smeće | Foto: K. Kamenov

- Nažalost, mećava je bila toliko jaka da toga dana se niko nije popeo na Mon Blan - priseća se Ćirković.

Više nije na birou
Dragoslav Ćirković, koji je prošle godine bio kandidat DS-a za gradonačelnika Niša, nakon izbora 2012, kada demokrate nisu uspele da formiraju vlast u tom gradu, nekoliko meseci je bio na birou za zapošljavanje i primao mesečnu naknadu od 26.000 dinara.
- Počeo sam da radim u Paraćinu, u Elekotroprivredi Srbije. Svaki dan putujem autobusom na posao i prelazim 82 kilometra u jednom smeru. Ne žalim se - navodi Ćirković, koji je završio Građevinski fakultet i Fakultet zaštite na radu u Nišu.

Jedini kandidat
Dragoslav Ćirković kandidovaće se za lidera niškog odbora DS-a. Kako “Alo!” saznaje, prema dogovoru u vrhu DS-a, on bi trebalo da bude jedini kandidat za predsednika Gradskog odbora DS-a u Nišu na neposrednim stranačkim izborima u tom gradu, koji će biti održani 29. septembra.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 22.09.2013 10:07h

    Bas jevtino predstavljanje.Svi bi kao Putin,ali nemaju ni stila ni jaja.

  • gacikus Vreme: 22.09.2013 10:59h

    pa i da je od njega mnogo je. Paracin nema kadar pa je nislija morao da ode da popuni radno mesto ,-gle molim te bas u EPS, pa ce brzo da se umuva u niski eps, sa 59. a sta je sa nama njegovom generacijom koja vec 10 godina smo prestari za posao a, a on gle mladic

  • Dača Vreme: 22.09.2013 12:21h

    Dobar čovek!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP