Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OBJAVLJUJEMO VAŠE NAJLEPŠE LJUBAVNE PRIČE

Pismo nepoznate

Autor: Zoran Jovanov | 08.06.2014 - 09:02:00h | Komentara: 0

Glavna beogradska pošta u Takovskoj ulici. Jedno subotnje pre podne. U ruci držim upakovanu veliku gramofonsku ploču i dugo čekam u redu da bih je poslao. Zbog nestanka struje, poštanski službenik više puta prekida rad. Šetam velikom čekaonicom. Iznenada se pojavljuje nestvarno lepa i zgodna, devojka iz mojih snova. Zaljubljujem se na prvi pogled. Izbezumljuje me njena pojava, moja mašta se razbuktava.

Ljubav

Ljubav | Foto: Profimedia

Ne verujem da ću je osvojiti, ali rešio sam da je bar upoznam. Užasna trema i uzbuđenje sprečavaju me da progovorim bar jednu reč. Prilazim joj blizu, pa odustajem, i sve tako u nedogled. Na trenutak nam se pogledi sretnu. Uzdrhtim i spustim pogled. Šalter se ponovo otvara i svi stajemo u red. Predajem pošiljku. Osećam se nemoćnim, odustajem od poznanstva i udvaranja. Okrećem se prema redu, poslednji put je osmotrim i odlazim.


Nedelju dana kasnije, sused iz moje zgrade predao mi je koverat za koji on misli da je meni upućen. Obaveštava me da je bio odsutan nekoliko dana i da je u njegovom poštanskom sandučetu našao pismo koje je verovatno upućeno meni. Ulica i broj i moje ime bili su tačno napisani, a broj stana je izostavljen. Prezime je bilo, nažalost, pogrešno napisano, odnosno pogrešno prepisano sa moje pošiljke. Umesto prezimena Jovanov, pisalo je Jovanović. Poštar je pismo ubacio u poštansko sanduče suseda Jovanovića. Otvaram koverat i ostajem razočaran i nem.

Pismo mi piše devojka kojoj u pošti nisam smogao hrabrosti da priđem. Izvinjava se što je bila slobodna da kradomice pročita moju adresu sa pošiljke. Piše da joj se mnogo dopadam i da nije imala smelosti da mi priđe i upozna se. Želi da se vidimo i upoznamo i zakazuje sastanak za subotu u 12 časova ispred bioskopa „Jadran”. Još jednom se izvinjava i moli za oproštaj što na takav način kontaktira sa mnom. Potpisala se samo imenom Beba, bez adrese, broja telefona ili bilo kog drugog podatka koji bi mi pomogao da je pronađem. Pismo sam dobio od suseda baš te subote oko 17 časova. Sa više od pet časova zakašnjenja, ipak sam otišao ispred bioskopa. Sutradan sam na istom mestu bio u 12 časova. Uzalud. Više se nismo sreli. Danima sam očekivao novo pismo. Sudbina nam nije bila naklonjena. A ja, evo, više od 35 godina sa setom prepričavam ovu priču. Možda ćemo se nekad i sresti. Nikad se ne zna.

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!


Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu.
Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj ( JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP