Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SPREČILI SMO NEPRAVDU

POBEDA "ALO!": Kurina s decom ostaje u stanu!

Autor: N. N. Travica | 20.01.2015 - 12:39:00h | Komentara: 0

Novosađanka Vesna Kurina (36) sa svoje dvoje maloletne dece, nakon pisanja "ALO!" ipak neće biti iseljena iz svoga stana, jer bi time Grad Novi Sad naneo nemerljivu štetu njoj i njenoj porodici.

Vesna Kurina (36) sa dvoje maloletne dece

Vesna Kurina (36) sa dvoje maloletne dece

Iseljenje je zbog lošeg materijalnog stanja, vremenskih neprilika i činjenice da im nije obezbeđen alternativni smeštaj odloženo sve do kraja školske godine, navedeno je u novom zaključku Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove.
Iako je porodica Kurina trebalo danas da bude prisilno iseljena iz stana koji je u vlasništvu Grada, to se na svu sreću ipak neće dogoditi.
Nakon što je njen advokat dr Nemanja Aleksić podneo žalbu na skandaloznu odluku grada, navodeći da se tim činom dovodi u pitanje egzistencija porodice, jer je prinudno izvršenje zakazano usred zimskog perioda, uz veoma teško materijalno stanje, a da pri tome porodici nije obezbeđen alternativni smeštaj, doneta je nova odluka o odlaganju izvršenja.
- Odlaganje izvršenja iseljenja nije protivno javnom interesu, niti bi se njime nanela veća ili nenadoknadiva šteta vlasniku stana Gradu Novom Sadu. Takođe se uzelo u obzir da se radi o zimskom periodu i izuzetno lošem vremenu, a Kurina Vesna za sebe i njenu porodicu nije uspela da obezbedi adekvatan smeštaj.
Gradska uprava novim zaključkom odložila je izvršenje zakazano za danas, sve do kraja školske godine.

- Uz nesebičnu pomoć mog advokata i ALO! novina uspela sam do daljnjeg da ostanem u ovom stančiću, u koji sam uložila bukvalno ceo moj život. Nisam mogla da poverujem, da je neko spreman da me izbaci sa dve ćerkice na ulicu u sred zime, ni malo ne vodeći računa o deci, a kamoli o meni. Hvala vam što ste obavestili javnost o paklu kroz koji prolazim, nakon čega mi se toliko ljudi javilo, pružajući mi podršku - kratko je rekla Vesna Kurina, dodajući da je sebe sa svoje dve ćerkice već videla na nekoj klupi u parku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP