Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

TAKMIČENJE U RIBOLOVU

Pobednički pehar ekipi "Pazara’’! (FOTO)

Autor: Z. Panić | 30.03.2014 - 16:54:00h | Komentara: 0

Ekipa ribolovaca ‘’Pazar’’, pobednik je prvog takmičenja ribolovaca izmedju dela grada zvanog "Tijabara’’ i drugog dela "Pazar’’ i njoj je pripao prelazni pehar.Takmičenje u ribolovu između ribolovaca iz ova dva dela Pirota koje deli Nišava, organizovao je juče Klub sportskih ribolovaca "Bistro’’ povodom Prvog aprila, Dana sale.

ribolovci

Ivica Manić
Na Nišavi pored Velikog mosta u centru grada po prelepom vremenu po 12 članova iz obe ekipe nadmetalo se ko će upecati više ribe. Posetioci okupljeni na gradskom Šetalištu Kej su ih bodrili i uživali u mirisu pečene ribe.

Kapiten pobedničke ekipe ’’Pazara’’ Ivica Manić kaže da je uspeo u Nišavi da upeca dve pasrtmke, jednu od 860 a drugu od 380 grama.

ribolovci

Ivica Manić i Zoran Pešić
- Sve u svemu akcija je uspela i nadam se da će ovo nadmetanje u ribolovu postati tradicija. Druženje je najvažnije i nije važno ko je pobednik- kaže Manić.

Organizator ovog zanimljovog takmičenja je Klub sportskih ribolovaca Bistro iz Pirota.

ribolovci

 
-Takmičenje u ribolovu organuzujemo prvi put i nadamo se da će to biti i narednih godina. Organizujemo ga povodom 1. aprila Dana šale. Posećenost je bila velika. Raduje me što ima i dosta dece koja mogu da se uvere da je ribolov pravi sport. Vreme nas je poslužilo. Imali smo i sreće oko ulova. Upecali smo četiri pastrmke, veličine od 700 do 800 grama a bilo i sitnih primeraka drugih vrsta ribe. U obe ekipe je bilo po 12 ribolovaca, naših članova. Pobedničkoj ekipi ’’Pazara’’ pripada pehar do naredne godine. Pobednički ulov je oko 4 kilograma. Ribolov je spojio dva dela grada. Za ova dva sata smo bili konkurenti a inače smo dobri prijatelji- kaže predsednik Kluba sportskih ribolovaca ’’Bistro’’ Zoran Pešić .

ribolovci

Za članove Kluba do 14 godina obezbeđeni su štapovi, mašinice i takmičarski plovci. Za sve posetioce takmičenja obezbeđena je pržena riba u cilju popularizacije ribolova kao sporta.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP