Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

IZLILA SE NEPOZNATA MATERIJA

Pocrveneo Dunav kod Novog Sada (FOTO)

Autor: Blic | 24.07.2015 - 13:54:00h | Komentara: 0

Nepoznata crvena tečnost iz kanalizacije se izlila oko 11 sati u Dunav, u blizini Žeželjevog mosta u Novom Sadu, preko puta Ulice Marka Miljanova.

Ekipe “Vodovoda i kanalizacije” su na terenu i uzimaju uzroke, te će u toku naredne nedelje biti poznato o kakvoj tečnosti je reč.
Po nezvaničnim informacijama obližnje klanice su najverovatnije isputile krv u kanalizaciju, ali će podrobnije informacije o svemu biti poznate naredne nedelje, kada će biti gotovi rezultati.

“Vodovod” je kako kaže Aleksandar Vukovac iz tog preduzeća obavestio sanitarnu inspekciju, kao i Službu komunalne higijene u Institutu za javno

zdravlje Vojvodine, koja kontroliše i vodu u Dunavu.

-Teško je utvrditi odakle potiče, budući da je reč o zbirnom ispustu, odnosno da se iz celog grada kanalizacija doprema sistemom cevi na crpne stanice. Laboratorija je uzela uzorke, a na teren je, po našim saznanjima, poslata i ekipa Instituta za javno zdravlje - kaže Vukovac. Slične situacije su se dešavale i ranije kada je neki od većih lanaca mesara ispuštao veće količine krvi.

Vučević: Utvrditi odgovornost za izlivanje crvene tečnosti
 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je danas, povodom izlivanja nepoznate crvene tečnosti u Dunav, hitnu reakciju nadležnih preduzeća i inspekcija, kao i konkretno utvrdjivanje odgovornosti za to.

- Zahtevam da se u što kraćem roku građanima Novog Sada objasni pojava koja je stvorila nemir i nedoumice među Novosadjanima i da preduzeća i inspekcije nadležne za reku Dunav ukažu na odgovorna lica, rekao je Vučević.
On je istakao da je zdravlje Novosadjana na prvom mestu i da je neophodno brzo reagovati kako bi se utvrdio nivo zagađenosti vode, važnog resursa koji svi u gradu koriste.
Radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" su do sada poslali uzorke na analizu i preduzeli sve što je na gradskom nivou nadležnosti, ali je važno brzo delovati i utvrditi sveobuhvatne činjenice vezane za taj slučaj.
Sada je neophodno da JVP "Vode Vojvodine", koje imaju nadležnost nad vodnim resursima u Vojvodini, zatim pokrajinska sanitarna inspekcija, kao i Služba komunalne higijene u Institutu za javno zdravlje Vojvodine - koji osim pijaće vode, kontroliše i vodu u Dunavu, preduzmu hitne radnje, navodi se u saopštenju gradonačelnika Vučevića.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP