Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NEĆE SE VRATITI RODE

Pogledajte: Ukrao rodina jaja iz gnezda u centru Prokuplja! (FOTO)

Autor: Ljubiša Mitić | 05.05.2014 - 14:02:00h | Komentara: 2

Nesvakidašnji događaj odigrao se juče oko 19 sati u samom centru Prokuplja, kada je nepoznata osoba iz gnezda rode ukrala jaja, javio je ALO.RS administrator Fejsbuk stranice “Grad Prokuplje Srce Srbije” Stefan Dončić.

Kradljivac je uslikan mobilnim telefonom

Kradljivac je uslikan mobilnim telefonom | Foto: Grad Prokuplje Srce Srbije

Rode ujedinile Prokupčane

Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla na lice mesta i trenutno radi na pronalaženju aktera. Rode su se unazad nekoliko godina vraćale I polegale jaja u istom gnezdu, a očevici tvrde da su nekoliko sati nakon nemilog događaja uznemireno kružile okolo, da bi na kraju otišle.


- Roda je neprekidno obletala gnezdo, ali bez uspeha da pronađe jaja. Predlagao sam vatrogascima da stave dva kokošja jajeta, kako bi ih bar zadržali da i naredne godine u ovom gnezdu izlegu mladunce, ali su se oni na to samo nasmejali. Bojim se da je sada već kasno I da su nas rode zauvek napustile – kaže jedan od očevidaca, čija je žena i prijavila slučaj policiji.

Prokuplje, roda Foto: Ljubiša Mitić

Administrator Fejsbuk stranice Stefan Dončić Foto: Ljubiša Mitić

On tvrdi da je svakodnevno sa svojom maloletnom decom gledao kako rode ponosno leže I stoje u gnezdu, i da od momenta kada su deca shvatila da su rode otišle, ne prestaju da plaču. Njega iritira i neozbiljnost policije, koji su po njegovim rečima zbijali šale kada im je rekao da želi da prijavi da je neko ukrao jaja iz gnezda rode.

– Pitali su me da ponovim šta prijavljujem, a zatim i ko je oštećen. Tek nakon nekoliko poziva, poslali su patrolu koja je napravila zapisnik – tvrdi čovek i napominje da se obraćao svim mogućim Udruženjima za zaštitu životinja, ali da se još uvek niko nije odzvao. Vlasnik kuće sa koje su navodno uzeta jaja rode, Igor Atanasković, kaže da će tokom dana podneti krivičnu prijavu protiv NN počinilaca zbog ugrožavanja privatnog poseda.

On tvrdi da su mu očevici rekli da se radi o trojici maloletnika romske nacionalnosti, od kojih se najstariji koji nije imao više od 15 godina ugroživši svoj život popeo do gnezda i uzeo jaja.

Prokuplje, roda Foto: Ljubiša Mitić

Igor Atanacković pokazuje kuda je lopov ušao Foto: Ljubiša Mitić

– To smo gnezdo čuvali kao neku vrstu amajlije, i svi u porodici smo smatrali da je to sreća. Već nekoliko godina se pripremam da zamenim dotrajalu drvenu kupolu na vrhu kuće, ali baš zbog gnezda u kome se svake godine izležu rode, taj posao odlažem. Vandali su ušli sa donje strane zgrade razbivši privremeno zazidan prozor - ističe Atanasković.

U policiji kažu da je nejasno kojom vrstom prijave bi bio obuhvaćen počinioc ovog dela, u koliko bude otkriven.

– Prvo je nejasno da li su jaja bila u gnezdu, a zatim i koja vrsta prijave će biti podneta. U svakom slučaju mi će mo preduzeti sve da pronađemo aktere ovih događaja – rekli su u policiji.


 

Poslednji komentari
  • žika bre Vreme: 05.05.2014 14:11h

    Dabogda i njemu ukrali.

  • ko to tamo peva Vreme: 05.05.2014 14:25h

    Ja bi ga ako ga dobiju kaznio tako da ga mesec dana drže u tom gnezdu, možda jadnik misli da ga je roda donela na ovaj svet, pa otišo gore da vidi gde se rodio

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP