Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SPASIMO NEČIJI ŽIVOT!

Polumaraton i koncert Beogradskog sindikata za obolele od raka! (VIDEO)

Autor: A.O. | 18.10.2013 - 09:42:00h | Komentara: 2

Međunarodni 18. Dunavski polumaraton održaće se u Apatinu 19.10.2013. godine pod sloganom “Nema povlačenja nema predaje!”. Ovogodišnji polumaraton ujedno predstavlja Prvenstvo Srbije za seniore i otvoreno prvenstvo Vojvodine za veterane.

beogradski sindikat reklamni plakat

Reklamni plakat

Promo lice ovogodišnjeg polumaratona je Boško Ćirković, član grupe Beogradski Sindikat koji će zajedno sa dugoprugašima istrčati 21 kilometar.

U okviru 18. Dunavskog polumaratona, bodovaće se plasman za Prvenstvo Srbije u polumaratonu. Otvoreno prvenstvo Vojvodine sadrži 25 starosnih grupa dok je za pripadnike Vojske Srbije i sportiste policije MUP Republike Srbije predviđena zasebna kategorija.
Ove godine, među učesnicima će se pored takmičara iz Srbije naći sportisti iz Nemačke, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Za učešće na 18. Dunavskom polumaratonu do sada se registrovalo preko 330 učesnika, što je ujedno i rekordan broj takmičara. Start trke je u 11 časova u banji Junaković. Rekord staze u muškoj konkurenciji drži Rističević Anđelko iz AK Partizan rezultatom 1sat 9 minuta dok je rekorderka među damama Mariana Čegar Lukić iz AK Apatin s vremenom 1 sat 21 minut.

HUMANITARNA SVRHA

18. Dunavski polumaraton se pridružio humanitarnoj akciji pod sloganom “Nema povlačenja, nema predaje” od koje će celokupan prihod biti uplaćen na račun Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Grupa Beogradski Sindikat će u Apatinu 19. oktobra održati humanitarni koncert pod pokroviteljstvom opštine Apatin u organizaciji Kancelarije za mlade i Uroša Ćulibrka, brata preminulog gimnazijalca iz Apatina, Dragana Ćulibrka koji je za četri meseca izgubio bitku sa kancerom.

Takmičenje će otvoriti Abdala Karam, sportski prijatelj ove manifestacije, atletičarka Mariana Čegar i dr. Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.
Polumaraton se održava pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije, Atletskog saveza Vojvodine i Pokrajinskog sekretirajata za sport i omladinu Vojvodine, a u organizaciji Opštine Apatin i Atletskog kluba Apatin. Ovu sportsku manifestaciju podržalo je Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.
Dunavski polumaraton se održava po 18. put, te je vremenom ucrtao Srbiju na maratonsku mapu sveta. Na njemu su, osim atletičara iz Srbije, u proteklih 17 godina učestvovali trkači iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Holandije, Bugarske, Norveške, Češke, Malte i Kanade.
Krajnji cilj ove manifestacije je da afirmiše zdrav način života i pokaže da sport nije privilegija profesionalaca već da je dostupan svima uključujući i osobe sa invaliditetom, koje su učestvovale na svim dosadašnjim Dunavskim polumaratonima.

Poslednji komentari
  • Tinuška Vreme: 18.10.2013 20:44h

    Humanitarna akcija ogleda se u slanju SMS poruka sa tekstom "BS" na broj 2511. Broj je aktivan u svim mrežama, i cena poruke je 50 rsd, bez obzira da li ste prepaid ili postpaid korisnik. Sav prihod donira se malim bolesnicima koji se leče na Dečjem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju, putem Udruženja "Uvek sa decom", koje će vam se, po prijemu poruke sa donacijom, zahvaliti na učešću u akciji. Pošaljite SMS "BS" na 2511, podržite akciju!

  • Nada Koprivica Vreme: 19.10.2013 15:35h

    Jesmo li mi ovo nehumani pa ne pozdravljamo komentarima podrske jednu ovakvu divnu akciju? Mene je strah!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP