Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

VLADIČIN HAN

Pravili nameštaj, a sada će farmerke

Autor: V. Pešić | 18.01.2015 - 14:17:00h | Komentara: 0

Predstavnici turske tekstilne kompanije "Džinsi" i Vlade Srbije pregovaraju o otvaranju fabrike za proizvodnju farmerki u Vladičinom Hanu.

Sloga iz Vladičinog Hana

Sloga iz Vladičinog Hana | Foto: V. Pešić

Narodni poslanik Goran Mladenović rekao je da će proizvodnja farmerki i drugih odevnih predmeta od džinsa biti pokrenuta u praznim fabričkim halama propale Drvne industrije "Sloga", koja je u stečaju od 26.januara 2009. godine.Tada je bez posla ostalo preostalih 160 radnika.
Prema rečima predsednika opštine Vladičin Han veterinara Branislava Tošića, u toku je izrada dokumentacije ze renoviranje i tehničku adaptaciju hala u "Slogi".
Očekuje se da će proizvodnja farmerki od džinsa da počne najkasnije 1. septembra ove godine.

U okviru regionalnog projekta, turski investitor će uz podršku Vlade Srbije u fabrici zaposliti 500 tekstilaca iz Pčinjskog okruga.
Premijer Aleksandar Vučić je prilikom nedavne posete jugu Srbije najavio da će država da subvencioniše radna mesta novozaposlenih tekstilaca u Vladičinom Hanu.
Upravna zgrada i pogonske hale "Sloge" u slobodnoj zoni lokalna samouprava izdaće u zakup na period od 99 godina. Uz podršku srpske Vlade vode se pregovori o uslovima za montažu mašina za proizvodnju odevnih predmeta od džinsa.
Pokrivene fabričke hale od deset hiljada kvadrata "Sloge" su duže vreme prazne, ali su dobro očuvane.
Drvna industrija "Sloga" je pre propasti zbog katastrofalne privatizacije decenijama bila jugoslovenski lider u proizvodnji i izvozu nameštaja za opremanje vrtića,škola i kancelarijskog prostora.
Agencija za privatizaciju,koja je tužila opštinu Vladičin Han što je pre više od 15 godina prenela sedam hektara zemljišta I 10.000 kvadrata "Sloge" u vlasništvo industrijske zone,izgubila je spor u Privrednom sudu u Leskovcu.
Otvaranje fabrike farmerki i 500 novih radnih mesta označiće početak prepoproda devastirane hanske privrede,u kojoj ne radi gotovo ni jedna firma.
Zbog katastrofalne privatizacije u pogubnoj tranziciji ,propali su "Delišes", "Hanplast", "Balkan brik", Fabrika omotnog papira i ambalaže, Drvna industrija "Sloga", Mehanizacija,"Erozija" i druga preduzeća, zbog kojih je na ulici više od pet hiljada radnika.
U Pčinjskom okrugu najpogbnije posledice loše privatizacije odrazile su se na privredu u Vladičinom Hanu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP