Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NOVINAR ALO! O SVOM NOVOPEČENOM ZETU INDIJCU:

Priča koja ruši granice: Džoja Srbin se kune da je rakija bolja od viskija!

Autor: Gane Đorđević | 11.01.2015 - 18:00:00h | Komentara: 6

Moj zet Indijac voli da jede ćevapčiće i sarmu, navija za Crvenu zvezdu i kune se da je rakija bolja od viskija. Probao je on i lozovaču, ali mu se nije dopala. Svega mi, nisam vršio nikakav uticaj, jednostavno, najviše mu prija obična rakija, od šljive. Nije da mu držim stranu, ali je čovek sto odsto u pravu. Degustirao je on sve što se od rakije moglo naći u kafanama duž Ibarske (e, na tome sam lično insistirao), ali mu je šljivovica prirasla za srce. Odmah sam uvideo da se razume u fina pića.

Džojanto Roj

Šljivovica mu je prirasla za srce. Odmah sam uvideo da se razume u fina pića

Džojanto Roj i moja ćerka Nevena venčali su se nedavno u San Francisku, ali svadbu prave ovde. Sve je utanačeno, čak i muzika. Biće lom!

Umalo da zaboravim, moj zet se zove Džojanto Roj, roditelji su mu Indijci, a on je rođen u Americi. Džoja i moja ćerka Nevena venčali su se nedavno u San Francisku, gde trenutno i žive, ali su odlučili da svadbu organizuju u Srbiji. Sve je već utanačeno, čak je i muzika kaparisana. Biće lom!

Džojanto Roj

Moj zet Džoja Srbin: Gane Đorđević i Džojanto Roj

Jedno veče smo izašli u provod u poznatu zemunsku kafanu gde svira narodna muzika. Kao neka vrsta generalne probe, da se na licu mesta uveri šta ga čeka na svadbi. A tamo, po običaju, ludnica, svi na stolovima. Vidim da se čovek našao u čudu. Tek kad je skupio malo hrabrosti, on me upita da li će biti ovako ludo i na njihovoj svadbi:

Džojanto Roj

Mladenci Nevena i Džojanto

Džojanto Roj

Što bi rekli seljaci: „Prosto dubi!“

- Will it be crazy like this at our wedding? - upita me on.

- Jes, jes, mnogo više big krejzi - odgovorio sam nevešto, ali mislim da me je razumeo. Ćutao je neko vreme. Sve dok šljivovica nije učinila svoje.
Kada je ćerka supruzi i meni saopštila da će naš novopečeni zet ostati u Srbiji dva meseca, ali bez nje, da bi naučio jezik i običaje, bili smo ubeđeni da će taj njihov projekat propasti skroz. Međutim, to što ne znamo jezik nije nas sprečilo da s njim razvijemo vrlo srdačnu komunikaciju. Unajmili smo najbolju nastavnicu engleskog u gradu i počeli iz početka, u horu: „Sandej, Mandej...Džul, Mej...“ Ubodem tu i tamo poneku reč, malo „gugl“, malo pantomima i razgovor teče sam od sebe. Ipak smo mi, bre, jedan talentovan narod, za sve!

Džojanto Roj

Zvezdu je zavoleo na prvu. Pevao je Indijac samo puca, ponela ga atmosfera

Zvezdu je zavoleo na prvu. Odveo sam ga na basket protiv Olimpijakosa. Pevao je Indijac samo puca, ponela ga atmosfera. Ne mogu da lažem, bio sam ponosan i pravio sam se važan. Nismo pobedili, ali mu je fotka objavljena u novinama. Pazi, on s crveno-belim šalom iznad glave, a iza njega puna „Arena“. I sad se naježim kad se setim. Kaže mi da tako nije u Americi.
Nešto se mislim, pa znam da nema burazeru, jedna je Zvezda! Kad je odlazio, na aerodromu smo se pozdravili muški, snažno, ko pravi Srbi. Supruga i ćerka kažu da sam pomalo preterao. Najviše mi zameraju to što ga nisam oslovljavao njegovim pravim imenom. Zaista ne znam u čemu je problem što sam ga prozvao Džoja Srbin, ionako je to bilo samo privremeno.

Džojanto Roj

Prečnjak umesto kolača

Atrakcija sa šajkačom
A tek što mu je šajkačala čučnula. Nemam reči. Probao je jednu na Zlatiboru, što bi rekli seljaci: „Prosto dubi!“ Posle smo jeli jagnjetinu i pili pivo.
Inače, bio je prava atrakcija. Mnogi su nas zaustavljali da pitaju odakle je, molili da se nasmeje, kako bi pokazao zube, za koje je većina verovala da su veštački, od porcelana. Seljačka posla. Muzikanti u „Skadarliji“ su celo veče samo njemu pevali na uvo, misleći da je jedan od njih, samo uspešan.

Poslednji komentari
  • dorcolac Vreme: 11.01.2015 19:58h

    Bravo Gane! Sjajan tekst. Konacno da procitam pametan, pismen tekst na duhovit nacin! Neka su srecni mladenci!

  • maja Vreme: 11.01.2015 20:04h

    Živeo zete!

  • Turska Indija Pakistan Vreme: 11.01.2015 20:43h

    A za koga ce Indijac nego za Zvezdu...postojbina je to :)

  • NOVY Vreme: 11.01.2015 20:52h

    sve je OK. neka je sa srecom decko je OK.zelim puno srece I dugovecnost mladencima!!! samo sto ga pokvari odmah na pocetku pa ga natera da obuce CZ.dres...upsss... ipak je na pravom mestu.... SRECNOOOOO......

  • 2KD Vreme: 11.01.2015 22:00h

    Eh da je vise ovakvih prica u svim vasim novinama,prodavale bi se bolje nego alva.Ali neeee, u srbistanu su bitnije stanije,razne boranije, soraje i ko zna jos koje sluzbenice za "javne"radove,ko da se ne daj boze raspisao tender za neki "posao". Ovde su se vrednosti izgubile, zato neka je sa srecom mladencima,naucice i srpski ovaj zet,bolje nego mnogi nasi iz dijaspore * Usput svaka cast piscu ovog teksta,skoro nesto originalnje nisam procitao

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP