Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ŽENA MUKU MUČI S ULJEZOM

Prijepolje: Džinovski jazavac živi u mom dvorištu!

Autor: S. I. | 06.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Milivojka Konjokrad, stanovnica Prijepolja, iako živi u centru grada, već tri meseca muku muči sa jazavcem koji se nastanio nekoliko metara od kuće i svako veče šeta po dvorištu. Ova životinja, za koju ona tvrdi da je velika kao prase i da ima dobrih 40 kilograma, na imanju kopa rupe i izaziva strah u porodici Konjokrad.

Milivojka Konjokrad  iz Prijepolja ne zna  šta da radi sa  nepozvanim  gostom

Milivojka Konjokrad iz Prijepolja ne zna šta da radi sa nepozvanim gostom | Foto: Profimedia

- U bašti mi je iskopao tri velike rupe, ali mi to nije problem, koliko me brine to što će nas možda napasti, jer ne znam koliko je agresivan i da li je možda zaražen besnilom - kaže Milivojka Konjokrad.


Još više se uplašila, kako tvrdi, kada je čula da je u Novoj Varoši jedan čovek preminuo od ujeda ove životinje, koja može biti veoma opasna.
- Najviše brinem zbog dece, koja posle prvog mraka ne smeju napolje. Imam četvoro dece i svi strepimo kada izađu u dvorište, a posle prvog mraka ne smemo da izlazimo iz kuće - očajna je ova žena.
Ona kaže da nema vrata na koja nije zakucala tražeći pomoć, a u opštini su joj se smejali.

- Komunalna me uputila u poljoprivrednu inspekciju, gde su me ljudi saslušali i razumeli, ali su mi rekli da oni brinu o domaćim životinjama, napomenuvši da to mora da reši komunalna inspekcija. Međutim, tu su me ponovo vratili, a zatim me pismeno obavestili da to nije njihova nadležnost. Takođe, tražila sam pomoć i od lovačkih udruženja, ali ni tu je nisam našla - objašnjava Milivojka. „Alo!“ je kontaktirao sa „Veterinom Beograd“, čiji radnici svakodnevno zbrinjavaju pse i mačke sa javnih površina, a ponekad životinje poput zmija, ptica i ježeva.

- Jazavac je zaštićena životinja. Gospođa Konjokrad treba da se obrati opštini, komunalnoj policiji i lovačkom društvu. Najbolje je da se postavi zamka, kutija sa hranom, kako bi uhvatili jazavca i pustili ga u divljinu - objašnjavaju u „Veterini Beograd“.

Jači ugriz od pitbul terijera

Jazavac je takva životinja da kad neko mesto prihvati kao svoj dom, brani ga bolje nego pas čuvar, a proizvodi zvuk kao kad bik riče, što deluje zastrašujuće na protivnike. Njegov ugriz jači je i od ugriza pitbul terijera. Jazavac je pretežno noćna životinja, tako da ima slabo razvijen vid, nešto bolje razvijen sluh i odlično razvijeno čulo mirisa. Spada u grupu svaštojeda, a tokom zime ulazi u neku vrstu zimskog sna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP