Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ZAVEJANI VAPE

Probijajte se kako znate i donesite nam cigarete!

Autor: LJ. Mitić | 10.03.2015 - 15:28:00h | Komentara: 0

Meštani Igrišta kod Kuršumlije zbog smetova su odsečeni od ostatka sveta, a kažu da im više od hleba, fale cigarete.

Cigarete Pušenje | Foto: Profimedia

Ilustracija | Foto: Profimedia

Meštani sela Igrišta udaljenog oko 20 kilometara od Kuršumlije koji su već treći dan potpuno odsečeni od sveta zbog snežnih nanosa koji prelaze visinu od dva metra, uputili u zanimljiv poziv predsedniku opštine Radoljubu Vidiću.
Naime, oni traže da im se prioritetno očisti put jer je u selu nastala panika zbog manjka duvana, pa pojedine meštane već "hvata duvanska kriza".
Života Jeremić iz sela Igrište kaže da dvavdesetak stanovnika, mahom starijih od 50 godina sa nestrpljenjem očekuje da se probije put do njihovog sela.
– Ljudi su ovde u glavnom stari, manjkaju nam životne namirnice između ostalog i duvan. Većina nije imala para da pripremi veće zalihe, pa polako nestaje sve. Nismo želeli da lažemo kada smo pozvali opštinare, rekli smo pravi razlog zašto je najneophodnije da se probije put. Za mnoge u selu je duvan važniji i od hleba – ističe Života i kaže da su svi u selu za sada zdravstveno dobro i da ima obećanje da će mašine za rasčišćavanje već tokom dana krenuti ka selu.
– Najveći problem će biti probiti put u dužini od oko dva kilometra, gde su smetovi preko dva metra – tvrdi ovaj meštanin.
Od više desetina poziva koji su upućeni lokalnoj samoupravi i gde se traži da mehanizacija rasčisti sneg do njihovog sela, ovaj je sigurno najdovitljiviji i najsimpatičniji.
Iako je prema rečima Vidića poziv izazvao šaljive komentare, situacija nije bezazlena a kuršumlijska Direkcija danonoćno radi na rasčišćavanju puteva do udaljenih planinskih sela u svojoj opštini.
Tokom dana buldožer i mehanizacija je čistila put do sela Kutlovo, kako bi Hitna služba Doma zdravlja iz Kuršumlije preuzela nepokretnog čoveka kome je neophodna medicinska pomoć.
– Imamo svakojake pozive ovih dana, situacija je prilično dramatična jer je sneg koji i danas pada napravio prilično velike probleme. U Lukovskoj banji i dalje u nekoliko sela nema struje, a tada ne rade ni mobilni telefoni pa meštani bukvalno nemaju nikakav kontakt sa civilizacijom. Ipak, za sada uspevamo da dođemo do onih kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je Vidić.
Inače, u ponedeljak je Opštinski štab za vanredne situacije u Kuršumliji proglasio vanrednu situaciju u 11 mesnih zajednica na teritoriji ove opštine jer je oko dvadesetak sela još uvek zavejano snegom i oni su odsečeni od sveta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP