Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NEVIĐENO

Profesora kaznili jer je
decu odveo na Kališ (VIDEO)

Autor: S.S. | 20.11.2012 - 16:10:00h | Komentara: 7

Goran Pavlović, profesor istorije OŠ „Despot Stefan Lazarević“ u Beogradu, kažnjen je što je držao predavanje đacima na Kalemegdanu!

dd

Pazite se inspekcije i ćutke šetajte! | Foto: N. Marković

U maju prošle godine, Pavlović je poveo dvadesetoro učenika, među kojima su bili i mališani sa Kosova, na znameniti Kalemegdan, povodom manifestacije „Mala matura-veliko srce“. Pored Grada Beograda ovaj događaj je organizovalo Ministarstvo prosvete i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Ali kada je profesor počeo da objašnjava deci značajnost kule Stefana Lazarevića uhvatila ga je turistička inspekcija.
„Pitali su ko sam i da li imam licencu za obavljanje posla turističkog vodiča. Objasnio sam da se ne bavim turizmom, da me je škola uputila... Insistirali su da naprave zapisnik. Nije mi bilo jasno zašto me legitimišu", objašnjava Pavlović za Politiku.
Uprkos vladinom organizovanju ove manifestacije, Pavlović je nakon tri, četiri meseca pozvan kod sudije za prekršaje zbog optužbe da je neovlašćeno pružao usluge turističkog vodiča, i uz uzaludno opravdavanje, ovog meseca je proglašen krivim.
Zato pazite ako povedete i decu iz komšiluka jednog dana na izlet, jer će vam možda stići ista kazna! Inače, ono što običnim smrtnicima nije dozvoljeno, premijeru Srbije jeste

 
Poslednji komentari
  • čitateljka Vreme: 20.11.2012 17:06h

    Pa šta je tu čudno? To je sasvim normalno (gde god se putuje u inostranstvo, grupu preuzmu lokalni vodiči)! Nego, ne putujemo, i definitivno imamo neku svoju smešnu pravdu i krivdu...

  • Biljana Vreme: 20.11.2012 17:20h

    da je odveo decu u Mek Donalds ,verovatno ne bi bio kaznjen!!!!!

  • Odgovor citateljki Vreme: 20.11.2012 20:02h

    Draga Citateljko, Oprostite a sta je tu normalno? Da li je moguce da profesori u nasim skolama ne mogu da odrze javni cas a da ih neko ne uznemirava!!!! To po meni em sto nije normalno em sto nije logicno. Profesor je izasao da pokaze deci znamenitosti nasega grada, da uzivo docara istoriju koju imamo i da samim tim mozda i zainteresuje decu za njeno ucenje i za to je dobio kaznu. SRAMOTA!!! Samo mi recite jos jednu stvar, da li bi turisticki vodic umeo deci da opise znacaj kule kao sto to ume profesor istorije e pa nisam bas sigurna. Plus profesor nije poveo decu da na njima zaradi pare nego da nesto nauce u tome je razlika!!!!

  • kivan Vreme: 20.11.2012 20:47h

    Sta lupas bre, pa valjda moze covek deci da isprica o kalemegdanu, od kad je to kaznjivo i sto je uopste davao podatke "turistickoj inspekciji", sta je to uopste i od kud njima pravo da legitimisu coveka. Kad ce ljudi nauciti da to moze samo policija.

  • mileva Vreme: 20.11.2012 21:48h

    Dok inspekcija juri profesore po Kalisu turisticke agencije varaju svoje putnike a mi gradjani placamo avione koji celo leto dovoze te prevarene jadnike sa raznoraznih destinacija.Sta da radi jadan profesor kad nema ni za sebe a kamoli da placa skupa putovanja inspektorima kao sto to rade agencije da bi izbegle kazne te toliko revnosne ispekcije.Trebalo bi debelo ispitati njihov rad i posebno njihovo imovinsko stanje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP