Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ŽIVOT PIŠE DRAME

Pronašli sina za kog se verovalo da je umro posle rođenja!

Autor: N. D. Turajlić/ravnica.info | 04.03.2013 - 13:01:00h | Komentara: 2

Da život piše romane, uverili su se ovih dana Ljiljana – Spasenka i Borislav – Bođa Dimitrov iz Šajkaša, kada im je u kuću banuo njihov davno izgubljeni sin Stevan Dimitrov. Bio je to susret koji bi omekšao i najtvrđe srce, kada se pojavio Stevan za koga se verovalo da je umro nedugo posle rođenja, pre 42 godine. Jedino je majka Ljiljana uvek gajila nadu da joj je sin živ i da će ga kad-tad pronaći.

Porodica Dimitrov

Stefan Dimitrov posle 42 godine zagrlio majku i oca / Foto: N.D.Turajlić

Ljiljana Dimitrov je 10. marta 1971. godine u Šajkašu rodila dva sina blizanca Stevana i Borislava. Zbog male telesne težine decu je već treći dan po rođenju morala odneti u inkubator u bolnicu u Novi Sad. Nakon pet dana iz Beograda dolazi telegram da im je prvorođeni blizanac Stevan umro i da će tamo biti sahranjen. Bio je to šok za roditelje, jer je Stevan bio teži i bolje je sisao od Borislava. Majka je prihvatila informaciju ali sa sumnjom u prevaru, jer drugog izbora tada nije bilo, osim nade da je živ i da će ga nekad pronaći. Odmah je otišla po ovo drugo dete i donela ga kući.

Porodica Dimitrov

Dirljiv susret/Foto: N.D.Turajlić

Vadeći nedavno dokumente za pasoš Borislavovom sinu, dobili su izvod iz Matične knjige rođenih u kome je pisalo da mu je otac Stevan Dimitrov, što ih je veoma začudilo. To je majci Ljiljani bio dovoljan signal da bi njen Stevan mogao biti živ. Potražili su i Stevanov izvod iz knjige rođenih i dobili ga, ali Stevana nisu našli na navedenoj adresi. Uočili su da se matični brojevi blizanaca podudaraju, sve do zadnjeg broja – kod Stevana 3 a kod Borislava 4. Ovaj Stevanov izvod odneli su u policijsku stanicu i kompjuter im je na osnovu matičnog broja izbacio podatke da Stevan Dimitrov živi u Pančevu i njegovu sadašnju adresu. Otišli su tamo i pronašli ga, a on je u subotu 23. februara 2013. godine, nakon 42 godine, došao da vidi roditelje i upozna braću, sestru i ostalu rodbinu.
- Konačno je bog i nas pogledao. Ja sam svojoj deci i mužu stalno govorila da je moj Stevan živ i da ću ga pronaći. Sto posto sam sigurna da je to on jer se matični brojevi podudaraju, desna šaka mu je malo šira od leve što sam primetila odmah po rođenju i liči na nas – rekla je kroz suze mama Ljiljana za portal ravnica.info.

Porodica Dimitrov

Stevan Dimitrov sa suprugom i sinom/ foto: N.D.Turajlić

 
Stevan Dimitrov je imao težak i pretežak život. Sam, bez roditeljske pomoći, potucao se po belom svetu od nemila do nedraga. Bio je mali kad ga je usvojila romska porodica u nekom selu kod Iriga. Nakon nekog vremena odveli su ga u drugu porodicu i rekli mu da su to njegovi roditelji, braća i sestre. Posle je iz te porodice otišao u dečji dom u Novi Sad a iz njega u dom u Pančevo, gde je završio školu, odslužio vojsku i oženio se. Sada je porodičan čovek i sa suprugom Anđelkom ima sina Stefana.
- Ovo je za mene toliko iznenađenje da još ne mogu doći sebi. Presrećan sam što konačno i ja imam nekoga svoga - kazao nam je na kraju Stevaz zagrlivši svoga brata Borislava.

Porodica Dimitrov

Konačno na okupu: Porodica Dimitrov/ Foto: N.D.Turajlić

Dimitrovi su danas srećna porodica jer su konačno svi na okupu. Uskoro će braći blizancima, Stevanu i Borislavu, biti 42. rođendan (10. mart) pa će ga prvi put proslaviti zajedno.
Poslednji komentari
  • roza Vreme: 05.03.2013 03:14h

    Hvala bogu kad je bar neko nasao svoje dijete . i mog su sina na isti nacin uzeli od mene

  • DRAGANA POPOVIC Vreme: 06.03.2013 23:21h

    Volim kad je neko srecan i ima srecan kraj, oni su pronasli svog sina, I ja sam jedna od tih kome je ukradeno dete iz narodnog Fronta u Beogradu i nisu mi dali da ga sahranim, a ni vidim govoreci kako je to sok za majku a kud ces veci sok ako ti je dete umrlo. Pritom dali su mi ga da ga vidim po rodjenju i dan danas imam njegovu sliku u secanju.. E da hoce nekom Sudiji, advokatu, nekom politicaru, ili bilo kome iz vlade da tako ukradu dete onda bi verovatno bilo sve bolje pokrenuto i organizovano i pronadjeno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP