Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PIROTSKO NASELJE ĐERAM

Protest na prelazu smrti!

Autor: Z. P. | 28.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 1

Grupa od pedesetak žitelja okupila se juče po kiši na mirnom protestu na pružnom prelazu u pirotskom naselju Đeram povodom nedavne tragedije na tom neobezbeđenom pružnom prelazu, a u cilju sprečavanja budućih nesreća sa takvim ili sličnim ishodom.

Protest u Pirotu

Protest u Pirotu

Grupa od pedesetak žitelja okupila se juče po kiši na mirnom protestu na pružnom prelazu u pirotskom naselju Đeram povodom nedavne tragedije na tom neobezbeđenom pružnom prelazu, a u cilju sprečavanja budućih nesreća sa takvim ili sličnim ishodom.

Zahtevaju da se problem što pre reši i spreče sve buduće nesreće. Od lokalne vlasti traže pomoć u rešavanju problema, čime bi se prekinuo desetogodišnji niz nesreća u kojima je poginula 21 osoba. Samo u ovoj godini, na tom prelazu poginulo je troje Piroćanaca. Prošle nedelje je poginuo dvadesetpetogodišnji Slavoljub Tričković iz sela Poljska Ržana.

- Pitamo se kome da ispostavimo račune za izgubljene ljudske živote. Znamo da je rešavanje ovog problema u nadležnosti „Železnica“, ali bi i opština trebalo da brine o svojim građanima i da insistira da se to reši - kaže Boban Ćirić, žitelj naselja Đeram.

Porodica Aleksandra Mančića iz Pirota, koji je poginuo početkom oktobra ove godine na ovom prelazu, juče je palila sveće kod spomen-obeležja pored same pruge u naselju Đeram.

- Žalosno je što je naš Aleksandar bio 19. žrtva na ovom prelazu. Ljudi stalno ginu i jednom to treba da se zaustavi - rekla je kratko sa suzama u očima njegova snaha Pavlinka Stamenković.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 29.12.2012 21:59h

    Немате никакве аргументе да протествујете јер испред прелаза се виде јасни саобраћајни знаци упозорења?Ко погине на прузи при прелазу је исто као када те уједе свезано куче!Нема никакве плаћене оштете!Да се поставе аутоматски полубраници опет ће се прелазити?Да стоје војници са оружјем на готовс опет ће бити будала да пређу иако је воз на 50 метара?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP