Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

UZORAK VODE POSLAT NA ANALIZU

Provrila mu voda u bunaru?!

Autor: Ekipa Alo! | 21.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Možda voda u bunaru Milana Galonje iz Dobrljina kod Novog Grada nije bila najhladnija u tom kraju, ali sada nema toplije.

Uzorak vode poslat na analizu

Uzorak vode poslat na analizu

Kako prenosi portal „Banjaluka“, voda u Milanovom bunaru, na dubini od 14 metara, od pre desetak dana se iz zasad nepoznatih razloga zagreva, a temperatura iz dana u dan raste. Milan kaže da je bunar izgrađen pre 42 godine i da se za to vreme voda nikad nije ni zamutila. Da nešto nije kako treba primetio je pre desetak dana, kada su lovci, prolazeći pored njegove kuće, kao i obično zatražili vode.


„Kada sam im dao vodu, svaki od njih popio je samo po gutljaj, pogledali se i otišli... Ništa nisu rekli... Kada sam se vratio do bunara da naspem još vode, pumpa nije radila. Kada sam je pipnuo, bila je vruća, a od temperature spalo je crevo. Ponovo sam stavio crevo, popravio pumpu i kada sam je uključio, iz cevi je potekla vruća voda”, priča Galonja.

Sam ne može da objasni šta se dogodilo i kako je voda danima topla, pa je pozvao nadležne iz Instituta za vodu u Banjaluci da utvrde šta se desilo. Dobio je obećanje da će ekipa doći i uzeti uzorak vode.

Doplivale ribice!


Iako je prošlo 42 godine od izgradnje bunara, Milan se seća da su mu majstori koji su kopali bunar rekli da u izvoru koji dotiče u bunar ima ribe.
„Pošto nisam u to poverovao, majstori su zagrabili kantu vode i prosuli je po travi pored bunara. U vodi su bile male ribe i školjke“, priseća se Milan.
„Dole, u zemlji, osećao se miris kao da ima trule trave ili nečeg sličnog... Zemlja je bila šuplja kao saće“, priseća se majstor Vlado Umićević, koji je kopao bunar.

Poslednji komentari
  • chohano Vreme: 21.07.2013 09:19h

    Mozda strumfovi gase krec ili dole ima gejzir.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP