Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DALIBOR MILETIĆ (22), JEDAN OD NAJPERSPEKTIVNIJIH SRPSKIH VOZAČA MOTO-TRKA

Prva trka u životu i popeo se na tron!

Autor: Gane Đorđević | 31.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Dalibor Miletić (22) iz Lazarevca, od pre dve godine vozi moto-trke, a u svojoj debitantskoj sezoni, kao najmlađi učesnik u konkurenciji od 20 vozača, osvojio je treće mesto, u klasi do 600 kubika, mada je na motoru te godine ukupno proveo samo 12 sati!

„Nadam se da ću  uskoro biti najbolji u  Srbiji“: Lazarevački Valentino Rosi

„Nadam se da ću uskoro biti najbolji u Srbiji“: Lazarevački Valentino Rosi

Vozeći svoju fabričku „jamahu“, staru šest godina, na treningu pred prvu trku u životu, Dalibor je vozio najbrži krug. U svojoj drugoj takmičarskoj sezoni, koju je vozio prošle godine, u generalnom plasmanu osvojio je šesto mesto, pošto mu je motor tokom većeg dela sezone bio u kvaru. Zbog toga je prošle godine na motoru proveo još manje vremena - svega šest sati!


Otac nastradao padom s motora


Ljubav prema motorima Daliboru je usadio pokojni otac i očevi najbliži prijatelji koji su takođe bili zaljubljenici u moto-sport. Nažalost, pre desetak godina otac mu je nastradao u saobraćajnoj nesreći prilikom pada s motora. Zbog toga Dalibor ne vozi motor po ulici, a svoju strast prema brzoj vožnji zadovoljava isključivo na trkačkoj stazi.

Da čudo bude još veće, do svog prvog izlaska na stazu, Lazarevački Valentino Rosi retko kad je sedao na motor. Dok su žestoki momci na ulici propinjali ljute mašine, Dalibor je samo u svojoj mašti vozio pobedničke krugove.

- Otkako znam za sebe, samo sam razmišljao o motorima i imao sam jednu jedinu želju, da vozim trke i da budem brz - objašnjava ovaj simpatični mladić, koji svakoga dana u teretani vežba dva sata kako bi imao dovoljno snage da u krivinama ukroti guvernalu svog brzog dvotočkaša.

Dalibor je dugo štedeo, da bi tek pre dve godine skupio dovoljno novca da kupi polovnu „jamahu“. Da bi mogao s njom da izađe na stazu, morao je da uloži dodatni trud.

- Sve pare koje sam imao potrošio sam na kupovinu motora, pa sam igrom slučaja postao i sam svoj majstor. Bio sam prinuđen da sam ugradim oklope i auspuh koji motoru daje dodatnu snagu - kaže Dalibor.

Posle dve odvožene trke, njegov talenat su prepoznali i ljudi iz najuspešnijeg srpskog moto kluba „Brezik“, pa odskora ovaj mladić ima dodatni motiv za postizanje još boljih rezultata.

- Sad mi je mnogo lakše, jer mi klub kupuje ulje, filtere, pločice, plaćaju mi kotizaciju za trke, kupuju mi i nove gume koji su najveći trošak, jer se brzo pohabaju. Podržavaju me i pomažu dva najbolja naša vozača Miša Milovanović i Nenad Stojanović, koji mi je i ujedno i trener. Nadam se da ću uskoro biti najbolji u Srbiji - obećava Miletić.

Srbija nema adekvatne trkačke staze

Nenad Stojković, jedan od naših najboljih vozača u klasi do 1.000 kubika, kaže da je Dalibor veoma talentovan i da ga njegovi počeci podsećaju na vreme kada je i sam zakoračio u svet ovog adrenalinskog sporta.
On kaže da je otežavajuća okolnost kod napredovanja mladih i talentovanih vozača to što u Srbiji nema adekvatnih staza za treninge, zbog čega su takmičari prinuđeni da treniraju u inostranstvu. Prema rečima Stojkovića, nedostaje i društvena podrška pošto su moto-trke veoma skup sport. On je naveo da priprema motora za trku košta najmanje 10.000, a da samo jedan set guma koji se potroši za vreme treninga staje 350 evra.

Poslednji komentari
  • NEVENA I MILE Vreme: 31.05.2014 08:19h

    TAKO JE KUME.... SAMO NAPRED UZ TEBE SMO!!!!!!!!!!!

  • Kety Vreme: 31.05.2014 16:31h

    Srce mojeeee! :) :*

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP