Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NAJBOLJI KLUB SA NAJVIŠE MEDALJA, A NEMA WC

Prvaci države, a kad pritera, idu u kafanu!

Autor: | 12.10.2014 - 07:36:00h | Komentara: 0

U samom centru Dobanovaca, u pozadini starih izloga koji svakog časa prete da se raspadnu, na mestu gde je nekada bila prodavnica bele tehnike, iza tamnoplavih zastora čuju se odjeci udaranja loptice. Stonoteniski klub Dobanovci osnovali su brat i sestra Miroslav i Mirjana Čolaković, pre tačno pet godina.

Mi smo i  pored svih  nedostataka  jedan od  najboljih  klubova u  državi

Mi smo i pored svih nedostataka jedan od najboljih klubova u državi

- Mi smo sportsko udruženje, imamo ugovor koji smo sklopili sa opštinom da ne plaćamo zakup, ali struju i ostalo moramo. Naglasili su nam da moramo da plaćamo i taksu za isticanje firme, a kako je krenulo, na kraju ćemo natpis morati da skinemo. Ovo gde se sada nalazimo je opštinski prostor - priča Miroslav Čolaković za „Alo!“.


Osnivači kluba, koji su ujedno i treneri, kažu da je najveći problem to što deca nemaju gde da vrše nuždu.

- Kad je hitno, deca odlaze u lokal koji se nalazi pored. Gazdarici te kafane je žao dece i onda ih pusti. Posebno je strašno za devojčice, koje svaki put moraju da se presvlače. Pritom se deca preznoje, pa je zimi još teže. Problem je što nemamo mokri čvor. Ljudi iz opštine su nam još prošle zime obećavali, ali od toga nije bilo ništa. Mi smo i pored toga jedan od najboljih klubova u državi - žali se Miroslav.

Loptice lete preko plavih stolova, a onaj treći, preostali, usamljen je. Iako im nedostaju stolovi, niko ne sme da ga koristi. A kako i da bude za upotrebu kad je star 40 godina.

- Uspeli smo da nabavimo dva polovna stola, koji u proseku koštaju od 300 do 400 evra. Podove smo sami postavili. Što se tiče svlačionice, to smo improvizovali, postavili smo police koje su stajale u bivšoj prodavnici bele tehnike, pa smo ih prepravili i sad smo napravili prostor za presvlačenje. Miroslav sam kreči i klima-uređaj smo sami postavili. Samo za loptice nam je mesečno potrebno 5.000 dinara. Da bismo se zimi grejali, kupili smo kalolifer. Ne možemo da priuštimo dodatne troškove jer se finansiramo putem članarine. Majice i još neku opremu su nam poklonili prijatelji, a odlazak na takmičenja, gde se uvek visoko plasiramo, plaćamo sami uz pomoć roditelja - priča Mirjana, koja je i sama nekada bila prvak države u stonom tenisu.


STK Dobanovci učestvovao je na takmičenjima u Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i Nemačkoj, a na međunarodnom turniru u Diseldorfu, na 25. dečjoj olimpijadi, pored 1.600 učesnika iz 25 zemalja, proglašen je za najbolji klub sa najviše medalja. Snežana Ivaneža
 

Prvak države u stonom tenisu sa osam godina


U ovom klubu trenira tridesetak učenika uzrasta od šest do 15 godina. Luka Damnjanović već sada, u devetoj godini, poseduje 44 medalje, a prvak države u stonom tenisu postao je sa osam godina. Rame uz rame s njim, sa ništa manje osvojenih nagrada, stoji nešto starija devojčica Irena Dujmić.
- Nedavno smo na najvećem evropskom turniru za mlade u Nemačkoj osvojili prva mesta. Treniramo svaki dan, i zimi i leti, samo je 15 dana u julu predviđeno za odmor. Redovno pratimo stanje u školi, pa proveravamo i dnevnike. Shvatamo da je naša uloga trenera ogromna i da smo tu, osim da naučimo, i da vaspitavamo, što roditelji cene - objašnjava Miroslav Čolaković za „Alo!“.

Prozori iz 1963. godine

Jedan od najvećih problema predstavlja izlog koji prokišnjava, a kako i neće, kad je iz 1963. godine.
- Što se tiče prozora, staklo bismo dobili od jednog meštanina, samo okviri nedostaju. Iz opštine su dolazili i govorili da će pomoći oko prozora, vrata i kupatila, kao i da će okrečiti još prošle zime. Ništa od toga nije ispunjeno. Samo prazna obećanja - sa žaljenjem priča trener ovog kluba Mirjana Čolaković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP