Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ALEKSA ŽIVKOVIĆ SPOJIO LEPO I KORISNO

Prvi pirotski potrčko!

Autor: Zoran Panić | 10.01.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Aleksa Živković (19) prvi je pirotski potrčko. Biciklom krstari Pirotom i snabdeva sugrađane svim mogućim namirnicama, plaća im račune i stiže brzo na kućni prag. Sve to za malu naknadu, odnosno koliko ko da, a starijima od 70 godina usluge i ne naplaćuje!

Aleksa Živković  spojio lepo i korisno

Aleksa Živković spojio lepo i korisno

Aleksa planira da formira udruženje za pomoć starijim osobama. Veruje da će uspeti i da će mu se u dogledno vreme pridružiti i drugi mladi ljudi.
- Još kao mali sam hteo da pomažem ljudima. Izabrao sam ovaj način da koliko mogu pomognem većem broju ljudi. Nije mi teško da svakog dana krstarim ulicama i ljudima činim usluge - kaže Aleksa.
Piroćanci hvale mladog entuzijastu.


Drugarima je smešno


- Za članove moje porodice je neobično što sam počeo s ovim poslom jer su želeli da se dalje školujem. I vršnjacima je ovo što radim smešno i retko ko me od njih razume. Ja sam, međutim, optimista. Svima poručujem da ćemo se videti na desetu godišnjicu mature i pričati ko je šta uradio u životu - priča Aleksa.

- Dobro je što je Pirot poput većih gradova u Srbiji dobio svog potrčka. To je veoma lepo. Zovem ga po potrebi da mi kupi hleb ili nešto drugo. Mislim da će tek imati brojne mušterije, posebno strarije koji žive sami i kojima je potrebna pomoć oko nabavke hrane i lekova, plaćanja računa i drugog - kaže penzioner Nikola Stanojević.


Aleksa kaže da ga dnevno pozove desetak Piroćanaca i to više mladi, jer su stariji i dalje dosta nepoverljivi.

Piroćanci ga zavoleli: Aleksa u akciji

Piroćanci ga zavoleli: Aleksa u akciji


- Stariji ne veruju da neko može da ih usluži na ovakav način. Radim za malu naknadu, odnosno ko koliko da. Starijima preko 70 godina ne naplaćujem usluge. Zovu me da im kupim šta im treba. Ako je nabavka preko 1.000 dinara, idem najpre po pare i spisak šta treba da kupim. Nosim fiskalne račune na kućnu adresu i do sada nije bilo problema s plaćanjem. Niko se nije obrukao da mi ne plati, a 22. maja iduće godine će biti godinu dana otkako se bavim ovim poslom - priča Aleksa i dodaje da Piroćanci, iako ih bije takav glas, nisu uopšte škrti.
Poslednji komentari
  • svetislav Vreme: 11.01.2013 09:59h

    Bravo Aleksa !!! Želim ti da uskoro mnogo, mnogo ljudi prepozna tvoje dobre namere i preduzimljivost i da to rezultuje pristojnim prihodima za tebe lično.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP