Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

JEDINSTVENO

Prvo venčanje u Đavoljoj Varoši!

Autor: Beta | 02.12.2012 - 20:52:00h | Komentara: 0

U Đavoljoj Varoši kod Kuršumlije, u podnožju zemljanih kula koje su po predanju nastale od okamenjenih svatova, danas je održano prvo venčanje. Mladenci iz Kruševca Nebojša Ralić (58) i Svetlana Stevović (47) venčali su se na platou jedinstvenog spomenika prirode.

Ralić je kazao da je nakon prve posete Djavoljoj Varoši, poželeo da se tu venča sa budućom suprugom i da na taj način odagna narodno verovanje da su kule u varoši skamenjeni svatovi.

Đavolja varoš, venčanje

Mladenci su se venčali na drvenom vidikovcu Đavlje Varoši | Foto: Beta

"Želeo sam da zamenim ružnu priču za lepu. Prvo smo svratili u crkvu Svete Petke, pomolili se Bogu, a zatim krenuli u susret legendi o skamenjenim svatovima. Sada imamo novu priču, koja kaže da ovo mesto treba da bude mesto sanjarenja i sreće, jer svako ko dođe ovde, odlazi mirniji, srećniji i širi", rekao je Ralić.

Njegova supruga Svetlana Stevović kazala je da je želela da svoj brak ovekoveči na potpuno neobičan način i na neobičnom mestu.
"Nismo želeli da se venčamo u Kruševću, nego baš ovde. Osećaj je fantastičan, ovo je nešto izuzetno. Nisam ni sanjala da ću ovako nešto doživeti i osetiti toliku sreću", rekla je Stevović.
Venčanju su pored rodbine i prijatelja, prisustvovali predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i upravnik prirodnog spomenika Đavolja Varoš Radoje Stepanović.

Đavolja varoš, venčanje

Svetlana i Nebojša imali jedinstveno venčanje | Foto: Beta

Prema rečima gradonačelnika, opštinsko rukovodstvo odlučilo je da bude pokrovitelj venčanja zbog značaja koji takav čin na lokalitetu prirodnog spomenika može imati za razvoj kuršumlijskog kraja.

"Uprkos legendama o nastanku Đavolje Varoši, mladenci su odlučili da se tu venčaju. Verovatno su se rukovodili i jakim magnetnim silama koje ovde deluju, pa očekuju da njihov brak bude neraskidiv", kazao je Vidić.
Upravnik spomenika prirode Đavolja Varoš Radoje Stepanović najavio
je da su u narednom periodu planirana kolektivna venčanja na tom mestu.
Prema narodnom predanju, zemljano-kameni stubovi u Đavoljoj varoši nastali su tako što su đavoli nagovorili neke ljude da venčaju brata i sestru nakon čega su se mlada i mladoženja, kao i svi svatovi, okamenili.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP