Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SRBIJA DANAS KLJUČALA, SUTRA BLAGO „ZAHLAĐENJE“ DO 37 STEPENI

Pustoš na 40°C!

Autor: Ekipa Alo! | 29.07.2013 - 22:34:00h | Komentara: 0

Vreli talas koji je zahvatio Srbiju dostigao je danas vrhunac s temperaturom od 40 stepeni Celzujusa, koliko je izmereno u pojedinim gradovima. Vrelo je bilo od rane zore, ali nas na sreću, kako najavljuju iz RHMZ-a, već sutra očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom i blago zahlađenje.

Nigde žive  duše: Trg  republike u  13 časova

Nigde žive duše: Trg republike u 13 časova | Foto: Dimitrije Goll

U hladu 42, a na betonu 51 stepen!


Fotografije koje su poslali naši čitaoci najbolje opisuju jučerašnji pakao. U Kragujevcu je naša čitateljka u hladu izmerila 42 stepena, a na beogradskom betonu neverovatnih 51.

Zbog visokih temperatura gradske ulice širom zemlje danas su bile puste. Tek po koji prolaznici „naoružani“ flašama vode žurno su grabili preko vrelog asfalta, tražeći spas u prvoj hladovini. Hladio se kako je ko stigao - lepezama, novinama, u fontanama...

Na Trgu Republike u Beogradu, gde je u 13 sati izmereno 39 stepeni, ljudi su zastajkivali pored cisterne s pijaćom vodom da dopune svoje zalihe i da se osveže, a prestonički kafići i bašte, inače poznati po tome što su uvek puni „kao oko“, danas su bili prazni.

Međutim, najgore je ipak bilo radnicima na otvorenom, roštiljidžijama i onima koji rade u hladnjačama.

Njemu je bilo 60  stepeni: Roštiljdžija  Dejan Marjanović

Njemu je bilo 60 stepeni: Roštiljdžija Dejan Marjanović | Foto: Dimitrije Goll


- Meni je svaki dan kao u pećnici. Temperatura iznad roštilja je oko 60 stepeni, tako da za mene tih 40 nije ništa, navikao sam, ali mušterija ima sve manje - kaže roštiljdžija Dejan Marjanović (36), dok peškirom briše znoj sa lica, a preterano se ne žali ni mesar Veljko Marković (57), iako stalno mora da trčkara u hladnjaču.

- Stalno toplo-hladno, nije baš fino, ali na sreću i u radnji imamo klimu, pa je podnošljivo. U hladnjači je samo oko pet stepeni, pa se trudim da iz radnje izlazim samo ako moram. Kad vidim kako je napolju dođe mi da radim duplu smenu samo da ne izlazim na taj pakao - priča Marković.

Na ulici samo ko mora: Novi Sad juče u podne

Na ulici samo ko mora: Novi Sad juče u podne


I novosadske ulice u podne su izgledale kao da nema žive duše. U podne su na ulicama bili samo oni koji su imali baš neodložne obaveze. Jedino je bilo gužva na kapijama najlepše plaže na Dunavu, a na sličan način su spas od žege potražile i Nišlije, koje su okupirale bazene.

Lepši deo pakla:  Beograđanke na Adi

Lepši deo pakla: Beograđanke na Adi | Foto: Dušan Milenković


Ali na sreću već danas ćemo moći bar malo da odahnemo. Iz RHMZ-a najavljuju da će se živa u termometru sutra na jugu i istoku spustiti na čitavih 37 stepeni, dok će na severu biti samo 29! U narednih nedelju dana preovladavaće sunčano i toplo, a najviše temperature očekuju se u sredu i četvrtak od 28 do 33 stepena.

Hitna pomoć je juče imala pune ruke posla

Hitna pomoć je danas imala pune ruke posla | Foto: Dušan Milenković

Padali kao muve!


Hitna pomoć u Beogradu danas je do 13 sati imala 62 intervencije, od kojih 21 na javnim mestima, i to uglavnom zbog kolapsa. Iz Hitne pomoći savetovali su građane da izbegavaju boravak na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno se oblače i unose dovoljno tečnosti u organizam.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP