Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KOMUNALCI NE ZARADE NI ZA PREVOZ

Radnici spavaju na groblju!

Autor: Ivana Anđelković | 09.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Zbog plata koje su niske i koje kasne, radnici JKP „Gorica“ često nemaju od čega da kupe autobusku kartu da bi otišli kući, pa se dešava da prespavaju na niškom Novom groblju!

Niško groblje im je i kuća i posao: Zaposleni u JKP  „Gorica“

Niško groblje im je i kuća i posao: Zaposleni u JKP „Gorica“ | Foto: I. Anđelković

- Svakog trećeg dana ostanem da prespavam, tu u trpezariji, na klupi. Radim ovde na groblju i ništa mi nije strano, a tu su i čuvari. Nemam čega da se plašim, jer ovde je sada sigurnije nego u samom gradu. Plate su niske, isekli su mi struju, deca traže svoje, a ja jedini radim. Nemam izbora i ovo je jedan od načina da uštedim - priča Miodrag Momirović iz Kočana.
U sličnoj situaciji je i Nebojša Useinović iz Topličkog Šarlinca, kome je dom udaljen 20 kilometara od grada.


- Moja porodica je osmočlana, imam četvoro unuka i svako dete traži svoje, a ne može se sa jednom platom izdržati. Spavam ponekad tu na groblju u jednoj prostoriji kod kapele. Krevet ne postoji, već na klupu legnem, pokrijem se nečim i zaspim. Mesečna karta je negde oko 5.000 dinara, a ovo je način da uštedim koji dinar za porodicu - priča Useinović.

Krevet  zamenili  klupama: Useinović i Momirović

Krevet zamenili klupama: Useinović i Momirović | Foto: I. Anđelković


Njihove kolege objašnjavaju da rade težak posao, jer presvlače pokojnike, a dešava se da u njihove ruke dođu i rastavljeni pokojnici na komade, što je za njih stresno. S druge strane, iako im zarade kasne, oni i dalje obavljaju svoj posao kako treba i ne štrajkuju. Kako kažu, primili su po 5.500 dinara akontaciju i sa tim novcem veoma im je teško da sastave „kraj s krajem“, jer gotovo svi imaju kredite i dugovanja za struju i komunalije koji premašuju njihovu zaradu.

Direktor JKP „Gorica“ Igor Jovanić kaže da plate kasne svega desetak dana i da će situacija biti normalizovana u najkraćem mogućem roku.
- JKP „Gorica“ radi punim kapacitetom i bez ikakvih zastoja. Sahrane se obavljaju redovno, dostojanstveno i groblje je u primerenom stanju, kao i do sada. Kasni drugi deo majske zarade nekih 10 do 15 dana, i to će se u narednim danima normalizovati - navodi Jovanić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP