Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NEPOTIZAM U OSNOVNOJ ŠKOLI U ALEKSANDROVCU ŽUPSKOM

Raspisao konkurs,
pa zaposlio ženu!

Autor: J. Jokanović | 01.11.2013 - 16:20:00h | Komentara: 14

Dejan Tomić, vršilac dužnosti direktora OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Aleksandrovca Župskog, na konkursu za radno mesto spremačice u toj školi od 12 kandidatkinja izabrao je svoju suprugu!

Čistačica

Redakciji „Alo!” javilo se više kandidatkinja koje nisu prošle na konkursu žaleći se na ovu odluku Tomića. One su ogorčene jer je među njima bilo i samohranih majki kojima je neophodan posao i tvrde da je Tomić, osim svoje supruge, i u isturenim odeljenjima te škole u selima Stubal i Laćisled zapošljavao po sopstvenoj volji. Tako je posao, tvrde one, dobila i supruga jednog uticajnog policajca, koji je i predsednik Školskog odbora, ali i blizak rođak predsednika opštine Aleksandrovac.

- Od 2008. radim kao pomoćni radnik na poslovima održavanja higijene, a kao zamenik svoje svekrve, koja je zbog bolesti često na bolovanju. U maju ove godine, svekrva je otišla u penziju, kada mi je obećano da ću biti primljena, ali da konkurs mora biti raspisan radi formalnosti. Uredno sam predala dokumenta, konkurs je izašao, a onda su to razvlačili do sredine oktobra, kada mi je rečeno da nisam primljena. Bila sam iznenađena, međutim, nije stvar samo u obećanju, nego u tome što je direktor Tomić primio ženu predsednika Školskog odbora, koja je već zaposlena u hali sportova, ali je posao na državnim jaslama, naravno, sigurniji - kaže Suzana Jotić, čija je porodica nakon ovakve odluke direktora Tomića ostala bez jedinog izvora prihoda jer je sa suprugom i troje maloletne dece živela isključivo od plate čistačice.
Suzana je uputila prigovor direktoru Tomiću o kojem će se danas raspravljati na sednici Školskog odbora, kao i u Ministarstvu prosvete, čiji odgovor još uvek čeka.

Škola u Aleksandrovcu

Direktor od 12 kandidatkinja kao čistačicu zaposlio svoju i suprugu predsednika Školskog odbora: Istureno odeljenje u selu Stubal

Tomić ćuti, inspekcija stiže
Direktor OŠ „Ivo Lola Ribar” Dejan Tomić juče nije želeo da za „Alo!” komentariše sporne navode i objasni po kojim kriterijumima je zaposlio svoju surpugu i ostale, dok su nam iz Ministarstva prosvete poručili da će prosvetna inspekcija obaviti nadzor u toj školi.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 01.11.2013 16:57h

    covek za primer,ali samo u srbiji

  • Realno Vreme: 01.11.2013 17:44h

    Nista cudno ... Pa ko ce da mu bolje cisti,pere,pegla,p...si itd . od "rodjene" zene :)

  • Trstenik Vreme: 01.11.2013 18:35h

    E baš me zanima šta će prosvetna inspekcija da kaže za ovaj slučaj? Na strani sam oštećene gospodje, ali zna se da su sada ovlašćena direktora velika, a oni to veoma dobro koriste., tako da će sigurno ostati njegova žena da radi. Obzirom da se u mojoj porodici desio sličan slučaj, umesto da mi pomognu, dobila sam savet da, ako mislim da zaposlim decu u prosvetu, bolje da ćutim.

  • Djole Vreme: 01.11.2013 18:44h

    A da je dobila "obecani" posao, sve bi bilo u redu ... ??? Pogresno je i jedno i drugo, namestanje konkursa i obecavanje radnih mesta je veliko zlo u ovoj zemlji i tome mora da se stane na put ....

  • Milan Vreme: 01.11.2013 18:49h

    I kod nas u Predejanu slican slucaj. Direktor skole je tako zaposlio svoju snaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP