Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

REPORTER „ALO!” NA SAJMU AUTOMOBILA

Redovi za selfi sa promoterkama!

Autor: Mihailo Medenica | 22.03.2015 - 07:59:00h | Komentara: 0

Suštinski, Sajam automobila je baš kao i Sajam erotike - zabava za sirotinju! Zaista, za cenu karte (300 dinara), mučeni Srbin može čitav dan da gleda ono što nikad neće moći da vozi, dok na onoj opskurnijoj sajamskoj fešti uživa u onome što nikada neće moći da... voli, recimo.

Da li samo razgledate ili nešto i pazarite?

Da li samo razgledate ili nešto i pazarite? | Foto: Đ. Kojadinović

E sad, prednost vašara taštine i automobila jeste u tome što tu može da gleda i jedno i drugo, a bogme i da uslika ponešto za „fejs“, lovačke priče u kafani i duge noći u samoći...

Tročlana ekipa „kobaca“ iz lazarevačkog sreza vreba priliku da hostesa u „domino“ kostimo zajaše besnog dvotočkaša, pa da navale...

Slikanje na Sajmu automobila

 | Foto: Đ. Kojadinović

 
- Kad ne možemo da vozimo, možemo da se slikamo barem, nije zabranjeno?! Vidi kakva je riba, bre - najmlađi đuvegija, čini se, čeka svoj red za selfi sa devojčurkom na nečemu što sa svoja dva točka vredi koliko i dvosobni stan...

- Dobra je pi.ka, šta ser.eš, vidi kakva je, bog te maz‘o - razmenu filozofskih misli i utisaka dvojice najodvažniji prekida treći, rezervisan u oduševljenju viđenim.

Slikanje na Sajmu automobila

 | Foto: Đ. Kojadinović

 
- Ne bih je šetao da me moli, bre... - mada je za tako nešto verovatnoća mala, ne treba je odbaciti, možda devojka zaista padne na kolena i zamoli „jablana“ za izlazak?

- Još nije počela navala, ali očekujem, dug je dan... - iskreno je devojče u pripijenoj haljinici, promoterka svojih i „Fijatovih“ aduta.

- Samo razgledate ili kupujete - zaustavljamo gospodina s fotoparatom oko vrata, nalik preplanulom nemačkom turisti u Budvi.

- Kupujem?! Od čega, bre, od penzije! Švrćkam se, odmaram oči na ovoj lepoti, u moje vreme su noge bile dlakave, a suknje duže - istina, gos‘n Dragomire, kako se šturo predstavio, mašivši se za fotoaparat...

Slikanje na Sajmu automobila

Slikanje na Sajmu automobila | Foto: Đ. Kojadinović

 
Kako ozbiljnim kupcima i dolikuje, ne pazari se na prazan stomak - obavezna je čuvena sajamska pljeska, pivo, pa u begenisanje...

- Gledamo neku „dačiju“, ali možda se odlučimo i za nešto brže, videćemo - samouvereno, kasapeći pljeskavicu kao da će pobeći, veli Srbo, oniži i stameni predvodnik petočlane ekipe nosača flajera, balona i ostalog sakupljenog reklamnog materijala. I pljeskavica, dabome!

- Ništa novo nisu napravili, samo menjaju farove i nabijaju cenu - očito nezadovoljan dostignućem „mercedesa“, momak se orijentisao na devojčurke u kombinezonima.

- Ne vredi ovo 220.000 evra, ni slučajno, najobičnija šminka - ma da, ko je još čuo za taj „majbah“, prijatelju, čisto „otimanje“ para od sirotinje...

Za razliku od minulih godina, tehnika fotografisanja napredovala je brže i uspešnije od automobilske industrije. Pojava takozvanog selfija donela je novinu u vidu motke, recimo, tačnije teleskopskog štapa sa držačem za mobilni na kraju.

Bilo je i onih koji su se zanimali i za automobile

Bilo je i onih koji su se zanimali i za automobile | Foto: Đ. Kojadinović

 
- Elegantno i komotno za fotografisanje, nije ovo ništa novo, postoji već ihaj vremena - upućuje nas nosilac istog u tajnu pomagala, žureći da ovekoveči trenutak sa možda i najlepšom domaćicom „Audija“!

Deluje kao štap za pecanje s kojim je čovek zalutao na Sajam automobila, ali radi radnju, nema zbora.

- Ovo ti je život, druže: lep dan, dobri automobili, još bolje ribe, nema loših vesti, nema dnevnika, nema političara, pa što za svoje pare da ne uživam koliko mogu - živa istina, jedina zapravo, baš kako Goran S., gost sa Uba, tvrdi.

Bogati pazare tiho, diskretno i u potaji, nama sirotinji ostaje da za 300 dinara iz potaje provirimo u svet koji za ovog života neće biti naš.

Nada umire poslednja, a i selfi dosta dugo živi...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP