Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NELEGALNO PREŠLE GRANICU

Samo u Srbiji: Uhapšeno sedamnest krava!

Autor: Telegraf.rs | 06.09.2013 - 14:39:00h | Komentara: 0

Policija u Vranju “uhapsila” je i “privela” veterinarskoj inspekciji 17 krava u selu Trstena kod Vranja. Naime, pomenute krave su po svemu sudeći “nelegalno” iz kosovskog dela Trstene prešle granicu sa Srbijom i uništile kompletno imanje porodice Stojiljković koje se prostire na više od 70 ari.

Dragan i njegova supruga Vesna Stojiljković kažu da su se slične stvari dešavale i ranije, ali da ovolike štete nikada nisu imali.
- Stradala je njiva sa kukuruzom, pasuljem, krompirom, repom, tikvama, ali i detelinom. Kada su krave prešle u srpski deo sela ja sam bio u Leskovcu da pravim veštački zub, ali ih je vojska sklonila iz mog poseda i zarobila do dolaska policije i hvala im na tome - kaže Dragan.

Krave

Krave su u karantinu | Foto: FoNet - AP

Kako se saznaje, oko 20 krava je došlo u “štetu” na srpskoj strani, ali su neke od njih uspele da pobegnu, prilikom akcije zarobljivanja od strane vojske koja je smeštena uz administrativnu liniju.

Nakon što im je vojska “odredila pritvor zbog ilegalnog prelaska granice i nanošenje materijalne štete drugom licu”, na lice mesta stigla je i policija.
- Naši službenici su otišli do Trstene i nevaljale krave predali veterinarskojinspekciji. Sada su one zbrinute i u ingerenciji te službe. Mi više sa tim nemamo veze, jer smo posao “hapšenja” odradili - šaljivo odgovara portparol PU  -Vranje Dragan Stamenković.

U veterinarskoj inspekciji u Vranju kažu da nisu ovlašćeni da daju bilo kakve izjave, ali je potvrđeno da je stoka smeštena u karantin i obavešteno nadležno ministarstvo.

Nezvanično se saznaje da su životinje sada u Veterinarskoj stanici u Bujanovcu i da se humano postupa sa njima, iako niko od nadležnih ne zna šta sa njima raditi.

Do odluke Ministarstva poljoprivrede, krave će uredno imati zdravstvenu zaštitu, krov nad glavom, hranu i vodu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP