Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

JELENA NOVKOVIĆ (14) SVOJE PROTIVNIKE RAZBIJA POD KOŠEM, NADRLJALA I REPORTERKA ALO!

Sanjam da obučem dres Srbije!

Autor: J. Jokanović | 22.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Treća rampa, četvrta, peta... Koraci, četiri faula u napadu. Tehnički faul jer naskakivanje na protivničkog igrača nije sportsko ponašanje. Rezultat 13:2, krvava kolena i poneka modrica. Ovako bi u kratkim crtama izgledao zapisnik odigranog basketa našeg reportera sa Jelenom Novković (14), najboljom igračicom osmomartovskog turnira Košarkaškog saveza Beograda (KSB), na kojem učestvuju četiri najbolje pionirske selecije iz prestonice.

„Lopta je moj život.  Volela bih da zauvek  ostanem u košarci“

„Lopta je moj život. Volela bih da zauvek ostanem u košarci“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Iako njen anđeoski izgled može da zavara, Jelena na terenu bukvalno razbija. Pionirka KK Radivoje Korać na poslednjoj utakmici imala je 10 poena, asistencija i skokova, i to joj je drugi tripl dabl, koji retko postižu i vrhunski košarkaški asovi poput Lebrona Džejmsa, Kevina Duranta ili Serhija Rodrigeza. Po utakmici ne daje manje od 10 koševa, uglavnom iznad 15, igra na više pozicija, a idoli su joj, kaže, Dejan Bodiroga, Saša Đorđević, Dražen Petrović...

Tehički faul  za nesportsko  ponašanje

Tehički faul za nesportsko ponašanje | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Reporteru „Alo!“ je na terenu pokazala da je, osim petlje, za pobedu potreban talenat i litri prolivenog znoja. Jelena već dve godine na treninge putuje iz rodnog Sopota, za šta joj je potrebno više od dva sata u oba smera, ali joj ni to ne pada teško.

- Često je veoma naporno jer ustajem pre sedam, a kući nikada ne stižem pre 11 uveče jer treninzi počinju kasno. Sad moram i više da učim jer se pripremam i za prijemni za srednju školu. Nedeljom imam utakmice, pa mi je subota jedini slobodan dan. Ali, sve je moguće samo kad se dobro organizuješ - priča Jelena, koja košarku trenira od prvog razreda.
Pošto je visoka na tatu, u početku se dvoumila između odbojke i košarke, ali je izbor ipak pao na ovo drugo. Nije ni čudo, kada joj se i otac Radomir bavio košarkom, a stric Aleksandar, koji je i njen najveći kritičar, uspešno je igrao za čačanski Borac. Mama Svetlana ima crni pojas prvi dan. Iako ima samo 14 godina, Jelena namerava da se profesionalno bavi košarkom.

Kad porastem, biću Bodiroga: Jelena najbolja  košarkašica na  osmomartovskom turniru KSB-a

Kad porastem, biću Bodiroga: Jelena najbolja košarkašica na osmomartovskom turniru KSB-a | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Lopta je moj život. Sad spremam prijemni za Sportsku gimnaziju, a zatim planiram da upišem DIF. Volela bih da zauvek ostanem u košarci. Neke bliže želje su mi da sa svojim KK Radivoj Korać osvojim medalju na državnom prvenstvu krajem aprila i da zaigram za kadetsku reprezentaciju. Već sanjam boje Srbije na svojim leđima. Moj trener Ružica Karić, koja mi svesrdno pomaže, misli da je to moguće - kaže Jelena, koja ne izostaje ni sa jednog treninga i pritom je odličan učenik. Učestvuje i na takmičenjima iz matematike, biologije, francuskog, osvaja medalje u krosu.

I pod temperaturom postigla 44 poena
 

Jelenini roditelji navode da ona toliko voli košarku da im svakodnevna vožnja do Beograda zbog treninga uopšte ne pada teško, već im pričinjava zadovoljstvo. „Tata je svakog dana posle posla vozi u Beograd i čeka dva sata, koliko traje trening. Često vodi i mlađeg sina, pošto ja radim po smenama, pa on za to vreme spava u kolima. To je teško i finansijski izdržati, ali činimo sve što možemo jer ona mnogo voli košarku. Toliko da je sa visokom temperaturom insistirala da odigra utakmicu i postigla čak 44 poena“, kaže Svetlana.

Poslednji komentari
  • stevan Vreme: 22.03.2014 09:30h

    obuci ce taj dres kada joj porodica iskesira izvesnu sumu novca do tada moze da sanja samo jer nazalost tu nasu decu vodi gomila probisveta i lopova

  • Danilo Vreme: 22.03.2014 17:54h

    Svaka čast,od takvog deteta će i postati nešto,a ne ovi mangupi(mamini i tatini sinovi) sa pištoljima i noževima. JELENA SREĆNO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP