Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PRVOG DANA SAJMA TURIZMA, LETOVALIŠTA U GRČKOJ I TURSKOJ UBEDLJIVO NAJTRAŽENIJA

Sanjamo Bali na plaži u Grčkoj!

Autor: R. Ćoralić | 28.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Iako kalendarski još nismo izašli iz zime, pripreme za ovogodišnje letovanje uveliko traju, o čemu svedoči velika posećenost prvog dana međunarodnog sajma turizma u Beogradu. Letovališta u Grčkoj i Turskoj su i dalje ubedljivo najtraženija, a agencije tokom ove manifestacije nude popuste i do čak 45 odsto, uz dodatna sniženja za plaćanje aranžmana u celosti.

Najveće  interesovanje  vlada za termine  u predsezoni i postsezoni, koji su i najjeftiniji, tako se  deset noćenja na Tasosu mo

Najveće interesovanje vlada za termine u predsezoni i postsezoni, koji su i najjeftiniji, tako se deset noćenja na Tasosu može naći za svega 16,15 evra | Foto: Nebojša Marković

Najveće interesovanje vlada za termine u predsezoni i postsezoni, koji su i najjeftiniji. Tako se deset noćenja na Tasosu može naći za svega 16,15 evra sa sajamskim popustom, a za prevoz je potrebno izdvojiti još oko 50 evra.

Štand Budve

Štand Budve | Foto: Nebojša Marković

Nagradna igra na štandu Budve

Na Sajmu turizma svoju ponudu predstavila je i Turistička organizacija Budve, koja je ove godine predstavila novi brend „Full.Feel.Budva“. Svakog dana tokom trajanja Sajma, na štandu će biti organizovane nagradne igre, a učesnici će imati priliku da osvoje smeštaj, povratne avio-karte, kao i ulaznice za festival „Sea Dance“, ali i za kompletnu „Exit“ avanturu.

Bojana Vučković (28) iz Beograda se još dvoumi između Grčke i Turske, mada priznaje da će to najverovatnije biti Grčka, i to maj ili jun, kada su i cene najniže.

- Pošto sam nezaposlena, za letovanje mogu da izdvojim do 500 evra. Nekada sam obilazila te daleke destinacije, bila sam u Dubaiju, Kini, ali o tome sada mogu samo da maštam - kaže Bojana.

I za njenu sugrađanku Draganu je cena presudna. Kaže da sanja da jednog dana ode na Bali, ali je izbor ove godine ipak pao na Grčku.

Posetioci Beogradskog sajma će do 2. marta moći da se upoznaju sa turističkom ponudom iz 54 zemlje, a ove godine svoje destinacije, osim onih tradicionalnih Turske - Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bugarske, prvi put predstaviljaju Argentina, Albanija, Alžir, Brazil, Ujedinjeni Arapski Emirati, Malezija, Iran, Indija, Portugal i Rumunija.

Top destinacije

Top destinacije | Foto: Nebojša Marković

Top destinacije

- Grčka od 16* (10 dana bez prevoza)
- Turska od 60 (10 dana bez prevoza)
- Crna Gora od 120 (10 dana bez prevoza)
- Hrvatska od 200 (7 noćenja)
- Španija 239 (10 dana bez prevoza)
- Italija 230 (7 dana)
- Egipat od 289 (PP 10 dana)
- Dubai od 350 (5 noćenja)
- Malta od 365 (8 dana)
- Kuba od 1.399 (13 dana)
- Indonezija od 1490
(*cene su u evrima)

Sajam turizma

Sajam turizma | Foto: Nebojša Marković

Za jedno letovanje deset plata


Zemlja partner Sajma turizma je Indonezija, koja, ističu turistički poslenici, ima šta da ponudi i mladima i starima, od ostrva bez motornih vozila, preko planinarenja vulkanom, do gradova koji su pravi raj za surfovanje. Za mlade je najatraktivnija ponuda Džakarta-Bali, a za dvonedeljnu avanturu treba izdvojiti od 1.495 evra. Tu je i kružna tura po Indoneziji, koja traje 25 dana. Za ovo „opuštanje“ prosečan Srbin morao bi da radi deset meseci jer se cene kreću od 2.875 evra pa naviše.

Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 28.02.2014 09:27h

    "Posto sam nezaposlena za letovanje mogu da izdvojim 500 evra"?

  • Ceca Vreme: 28.02.2014 10:40h

    Ja radim pa ne mogu ni na produzeni vikend da odem negde. Izgleda da je bolje biti nezaposlen. Srbijo....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP