Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SUDSKI SPOR ZBOG IGRALIŠTA VODI SE VEĆ 13 GODINA

Sela se zavadila zbog fudbala!

Autor: Gane Đorđević | 17.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sudski spor koji zbog fudbalskog igrališta već 13 godina vode dva sela u opštini Ub najbolji je dokaz da je fudbal zaista najvažnija sporedna stvar na svetu.

Zajednička slika  igrača zaraćenih klubova

Zajednička slika igrača zaraćenih klubova

Strasti su do te mere uzavrele da su na igralištu koje se nalazi na međi zavađenih sela sagrađene dve odvojene svlačionice, pa već godinama iz tih busija zbog loptanja zavađeni seljaci jedni drugima bezuspešno dokazuju pravdu!?


Meštani Miloraca tvrde da travnati teren pripada samo njima i njihovom FK Jedinstvo, jer im ga je, kao zamenu, dodelila država kada je na njihovom starom igralištu šezdesetih godina prošlog veka podignuta zadruga. Na drugoj strani, navijači FK Sloga iz komšijskog Lončanika ubeđeni su da je pravda na njihovoj strani, pošto se zemlja na kojoj se u poslednjih 50 godina pika fuca navodno nalazi u ataru njihovog sela.

Svlačionica FK  Sloga iz Lončanika

Svlačionica FK Sloga iz Lončanika

 
- Lončanik nikada nije imao fudbalski teren, a sad bi hteli da ovaj naš postane zajednički. Da se razumemo, nemamo mi ništa protiv da ga i oni koriste, ali mora da se zna čiji je i tačka. Njiva na kojoj se igralište nalazi još uvek se vodi na jednog domaćina iz našeg sela, pa ukoliko nekim slučajem izgubimo na sudu, on je obećao da će je jednostavno uzorati i na njoj zasejati kukuruz - preteći tvrdi Goran Vasiljević, nekadašnja zvezda FK Jedinstvo, a sada predsednik i trener ovog kluba čija je uprava inicirana ova maratonska parnica.

Sekretar FK Sloga Milan Stanarević ima potpuno različito tumačenje pravde od suparnika iz komšijskog tabora jer tvrdi da zemlja na kojoj se nalazi teren po katastru pripada teritoriji sela Lončanik.

- Tačno je da se njiva na kojoj se nalazi igralište još uvek vodi na domaćina iz Miloraca, ali komšije namerno prećutkuju činjenicu da ju je on kupio od jednog našeg meštanina i da je pre toga sporna livada odvajkada pripadala nama Lončancima. Uostalom, ko je lud da u ovom slučaju donosi bilo kakve presude. Zato bi bilo najbolje da teren podelimo na ravne časti - predlaže Stanarević.

Svlačionica FK  Jedinstvo iz Miloraca

Svlačionica FK Jedinstvo iz Miloraca


Sve se zakuvalo pre 13 godina, kada je preko noći propao dogovor o izgradnji zajedničkih svalačionica. Svedoci kažu da je sve bilo utanačeno u obližnjoj kafani noć pred početak radova, ali su sledećeg jutra umesto jednog počela da se kopaju dva temelja. Jedan ispred, a drugi iza saobraćajnog znaka koji označava kraj sela Milorci, na kojem su još uvek vidljive posledice ilegalnih aktivnosti zavađenih komšija.

- Ilegalci iz Lončanika 30 noći zaredom premeštali su znak da bi okratili naše selo samo da bi ispalo kako se igralište nalazi na njihovom bunjištu. Bili smo prinuđeni da svakog jutra putokaz vratimo tamo gde mu je oduvek bilo mesto - objašnjavajući zbog čega je kriva tabla koja označava prestanak Miloraca tvrdi Goran Vasiljević, trener ovdašnjeg kluba.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP