Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ZDRAV I LEP

Sin "majke hrabrost"
stigao u svoj dom!

Autor: S.S. | 30.11.2012 - 11:15:00h | Komentara: 0

Beba Nikola, sin Jelene Trikić poznatije kao “majka hrabrost”, koja je odbila lečenje tumora na mozgu kako bi njega rodila, je sada stigao u svoj dom Dunovića u Prijedoru, a o njemu će se brinuti otac Goran i njegova sestra Sanja, odnosno porodice Dunović i Trikić.

ww

Želja za majčinstvom bila jača od želje za životom: Jelena Trikić | Foto: V.T.

Nikola je sa majkom proveo samo 39 dana, jer joj je bolest ipak odnela život.

"Čast mi je što sam je poznavala i čast mi je mogu da podižem malog Nikolu. Posle svega što se izdešavalo, nažalost svih tih ružnih momenata u našoj porodici, on je sad jedna svetlost koja nas je podigla", ističe Goranova sestra Sanja za RTS i dodaje da je mališan lep i zdrav, i da ga “samo malo muče grčevi”.

Bebac svakog dana dobija darove od građana poput igračaka, novca, hrane i pelena, a njegov otac Goran Dunović je zahvalan svima koji su uz njega.
"Moramo gledati u Nikolu, Jelenu vidimo kroz to dete. Tako je moralo biti, da ona nešto iza sebe ostavi, da ostane to dete da nas podseća na nju. Teško jeste, ali napred se mora", kaže Goran.

"Ponosna sam na svoju sestru. Teško jeste, ali Nikola nam daje snagu za dalje", kaže Vlatka, Jelenina sestra, za koju je Nikola više sin nego sestrić.
Građani su pokrenuli inicijativu da grad Banjaluka, u čast Jelene Trikić, ustanovi nagradu za hrabrost, a da se dan njene smrti proglasi danom hrabrih majki i da se ona posthumno odlikuje.

Da podsetimo, Jeleni je 2007. godine otkriven tumor na mozgu, a nakon dve operacije odlučila je da ostvari svoju veliku želju - da rodi dete i da oseti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga.

Tokom trudnoće, njeno lečenje je obustavljeno, a bolest je uznapredovala i Jelena je preminula 17. novembra, 39 dana nakon porođaja, na Odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Banjaluka.

 

Povezane vesti:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP