Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

GORAN VESIĆ NAJAVIO

Širi se pešačka zona u Beogradu

Autor: Tanjug | 30.04.2015 - 09:33:00h | Komentara: 0

Već u narednih nekoliko meseci zatvoriće se Ulica Vuka Karadžića, koja će biti pretvorena u pešačku zonu, a u pešačku zonu, takođe, biće pretvorena i Zmaj Jovina ulica u delu kod pošte prema Čika Ljubinoj ulici.

Knez Mihailova

Knez Mihailova | Foto: Profimedia

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da očekuje da će u narednih desetak dana početi zamena ploča u Knez Mihailovoj ulici, što je deo početka pretvaranja centra Beograda u pešačku zonu.

Vesić je najavio da je to deo strategije uređenja centra grada, zbog turističke sezone i da je planu da u narednih četiri do pet godina kompletan prostor između Zelenog Venca, Trga Republike, Ulice Braće Jugović i Pariske ulice bude pretvoren u pešačku zonu.
Već u narednih nekoliko meseci zatvoriće se Ulica Vuka Karadžića, koja će biti pretvorena u pešačku zonu, a u pešačku zonu, takođe, biće pretvorena i Zmaj Jovina ulica u delu kod pošte prema Čika Ljubinoj ulici, rekao je Vesić za Jutarnji program TV Pink.
Prema njegovim rečima, cilj je da taj deo grada postane atraktivan i za turiste i za one koji zele da otvore radnje i restorane.
"Beograd put" je izabrao izvođača za radove u Knez Mihailovoj ulici, rekao je Vesić i dodao da je reč o popravljanju polomljenih ploča i da će zamena ploča trajati sedam do 10 dana, najviše dve sedmice.
"Očekujemo da ćemo tokom juna početi da menjamo i ploče oko samog 'Pobednika'", najavio je Vesić i dodao da je predviđena zamena oko 1.300 kvadratnih metara granitnih ploča i postavljanje novih ploča, čime će taj plato biti uređen.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP