Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OBEZBEĐEN JOŠ JEDAN OSMEH

Skupljene pare za Dejanova kolica!

Autor: Alo! | 20.01.2015 - 16:53:00h | Komentara: 0

Zahvaljujući pisanju medija skupljen je novac za invalidska kolica Dejana Vaskovića (18), koji je "prerastao" stara, a pošto je postao punoletan od socijalne službe nije mogao da dobije nova.

Milka Vasković

Milka Vasković sa sinom Dejanom: Iskreno HVALA svima!

Zahvaljujući pisanju medija, Milka Vasković sa Gundulićevog venca u Beogradu, konačno će moći da izađe iz svog doma sa sinom Dejanom (18), jer je zahvaljujući donacijama humanih građana skupila dovoljno novca da mu kupi nova invalidska kolica.

- Zahvaljujem se svim dobrim i humanim ljudima na novčanoj pomoći i rečima podrške. Skupili smo novac i Dejanu ćemo uskoro kupiti nova kolica - rekla je Milka Vasković za "Alo!" i uputila posebnu zahvalnost medijima zahvaljujući kojima je ova akcija i realizovana. Naime, Milka je pre pet dana uputilo pismo u kom je opisala svoju muku, koje je objavio "Blic", nakon čega je pokrenuta akcija.

Inače, Milka i Dejan žive od njene penzije koja iznosi svega 12.000 dinara, dok kolica, koja će konačno moći da kupe, koštaju 95.940 dinara.

- Novac koji ne potrošimo na kolica preusmerićemo na pomoć bolesnoj deci iz Humanitarnog fonda Novi Beograd, konkretno za pomoć Filipu Miletiću i Leni Bogdanović. Ostatak novca iskoristićemo za izgradnju platforme za invalidska kolica, koja bi nam dosta olakšala izvođenje Dejana napolje, jer je pristup našem stanu nezgodan. Ako ne dobijemo dozvolu za izgradnju platforme - odvešću sina u neku banju na rehabilitaciju - rekla je Milka u izjavi za "Blic".

Da podsetimo, Dejan (18), koji boluje od cerebralne paralize i ne može ni da hoda niti da govori, bio je primoran da poslednjih godinu dana provodi samo u stanu, jer je prerastao invalidska kolica. Zbog nedostatka kolica, njegova majka nije mogla da ga vodi ni na preglede, koji su mu neophodni.

Iako je njegova majka Milka Vasković pokušavala na sve načine da lekarske komisije ubedi da mu dodele nova kolica, odgovarajuće veličine prikladne za njegovu visinu, to joj nije pošlo za rukom, a obrazloženje je uvek bilo da "on više nije dete".

Dejan za mesec dana puni 19 godina, a njegova majka kaže da će mu nova kolica biti sjajan poklon.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP