Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DEFINITIVNA ODLUKA POKRAJINSKIH VLASTI

Smenjena direktorka Karlovačke gimnazije

Autor: Tanjug/Alo | 23.03.2015 - 11:44:00h | Komentara: 1

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš razrešio je dužnosti direktorku Karlovačke gimnazije Slavicu Šokicu, prenosi Radio-televizije Vojvodine.

Karlovacka gimnazija | Foto: Sandra Vojnović

Karlovacka gimnazija | Foto: Sandra Vojnović

Njilaš je zatražio razrešenje direktorke zbog, kako je naveo, kršenja propisa u slučaju učenice H.F. koja je u decembru izbačena iz škole zbog objavljivanja fotografija nastavnika praćenim uvredljivim komentarima.

Njilaš će tim povodom u 12 sati u zgradi Pokrajinske vlade održati konferenciju za medije.
Kako prenosi RTV, direktorka Karlovačke gimnazije nije želela da komentariše odluku Pokrajinskog sekretara.

Školski odbor Karlovačke gimnazije prethodno nije prihvatio nalog Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i nije smenio direktorku Slavicu Šokicu

Iz Pokrajinskog sekretarijata ranije su najavili da će u slučaju da Školski odbor ne donese odluku o razrešenju, pokrajinski sekretar sam, u skladu sa zakonskim propisima, razrešiti i direktorku i članove Školskog odbora.

Sve je počelo kada je učenica prvog razreda Karlovačke gimnazije izbačena iz škole jer je na Instagramu postavila fotografije nekoliko profesora uz pogrdne komentare.

Posle žalbe roditelja, prosvetna inspekcija naložila je da učenica bude vraćena u ovu školsku ustanovu međutim, direktorka nije sprovela njihov nalog.

Mediji su pisali da je direktorka čak terala ostale učenike škole da daju izjave novinarima u kojima govore loše o svojoj dojučerašnjoj drugarici.

Poslednji komentari
  • nastavnik Vreme: 23.03.2015 12:08h

    Ucenica nije nacinila fotomontazu nego je nedolicne i "vesele" slike (verovatno dostupne na netu) nepristojno komentarisala. Skola je propustila da ispita ima li odgovornosti nastavnika zbog nedolicnih slika (Direktorka sa flasom vinjaka, ...). Pitanja bez odgovora su: Kako su nastale? Da li je slika Direktorke sa vinjakom nacinjena u njenoj kancelariji? Dali je dolicno ponasanje nastavnika na slikama ili mozda narusavaju svoj i ugled skole? Ko ih je nacinio? Kada? Ko ih je objavio prvi? Sve to su na brzka spakovali i pripisali petnaestogodisnjoj ucenici, i neprimereno ostro je kaznili. Njena odgovornost za nemili dogadjaj je daleko manji od odraslih nastavnika!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP