Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KONAČNO

Smenjena direktorka koja je maltretirala radnike

Autor: Alo.rs | 28.05.2015 - 10:22:00h | Komentara: 5

Dugogodišnja direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja", dr Ljiljana Isaković, više nije na čelu ove ustanove.

Plaćala i propslave Dana žena policiji: Dr Ljiljana Isaković

Dr Ljiljana Isaković

Kako je navedeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije, obaveštenje o njenom razrešenju Ministarstvo zdravlja je dostavilo 25. maja.
Agencija dalje podseća da je resornom ministarstvu još 15. decembra prošle godine uputilo inicijativu za razrešenje Ljiljane Isaković, jer je utvrđeno da je kao direktorka bolnice sa svojom ćerkom Jelenom Isaković sklopila ugovor o radu. Ona je zaposlena na neodređeno vreme na poslovima doktora medicine - pripravnika.
Zatim je sa ćerkom zaključila vansudsko poravnanje u kome stoji da Jelena bolnici vraća dug po osnovu stipendiranja u iznosu od 300.201,19 dinara i to u 60 jednakih rata, bez kamate.
Kako se dalje navodi, na sličan način zaposlila je i sina Nikolu Isakovića, najpre na određeno vreme do 30. novembra 2011, da bi zatim 29. maja 2012. donela odluku da mu radni odnos preraste u stalni.

Razrešena 20. aprila

Direktorka je razrešena 20 aprila, kada je za vršioca dužnosti Ministarstvo zdravlja postavilo dr Vesnu Milanović, a nešto pre toga imenovan je i novi Upravni odbor, nakon što je razrešen dr Saša Živić sa mesta čelnog čoveka tog tela.

Na taj način, tvrde u Agenciji, Isakovićeva je dovela u sumnju poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, a da o sukobu interesa nije pismeno obavestila Ministarstvo zdravlja i Agenciju za borbu protiv korupcije, pišu "Novosti".

Inače, o raznim malverzacijama Isakovićeve mediji su pisali od 2013. godine. Tako je utvrđeno da je Specijalna bolnica "Sokobanja" godinama finansirala proslavu 8. marta za 12 pripadnica Policijske stanice Sokobanja, ali za MUP i kupovala nameštaj.

Novinari su otkrili i da je od državnih para kupovala parfeme, nakit, cveće, a ostala je poznata i po selektivnom uvećanju zarada, zbog čega je protiv nje podneta krivična prijava.

Ipak, Isakovićeva će možda najviše ostati upmaćena po pretnjama koje je uputila novinarki RTS Dragani Sotirovski , zbog koih je prijavljena policiji, ali je prijava odbačena.

Da apsurd bude veći, umesto da se tada sudi bahatoj direktorki, na sudu se našla novinarka "zbog iznošenja neistina".

Inače, u Specijalnoj bolnici u Sokobanji čak 20 zaposlenih ima status uzbunjivača, a iako je protiv direktorke podneto 11 prekršajnih prijava, ona zvanično nije bila pod istragom.

Na čelu Specijalne bolnice Ljiljana Isaković je bila 12 godina, iako po Statutu ove ustanove ista osoba može biti direktor najviše osam godina.

Na ovu funkciju izabrana je kao članica G17, a u međuvremenu je prešla u SNS.

Poslednji komentari
  • vanja Vreme: 28.05.2015 12:12h

    i stavila svog coveka

  • vanja Vreme: 28.05.2015 12:14h

    tu treba nestranacki covek dobar i posten lekar da vidi diplome i ida proceslja malo ima jos takvih u bg.

  • milena Vreme: 28.05.2015 12:20h

    Kako je bilo pre sto godina,tako je i danas,ako nisi u vladajućoj stranci,ako nisi poltron,ako nisi bliži vatri od posla ni u naznakam,bez obzira na diplomu,stručnost.dragomi je što su je smenili,a koliko godina je imala zaledjinu,da ne poveruje čoek.Koliko bahatosti,prostakluka i bezobrazluka u jednoj osobi.moja tetka je prošle godine bila u Sokobanji i tada je prisustvovala sceni gde dotična se psihički izživljavala na osoblje,pritom ne obazirući se na bolesnike prisutne.A takvih bahatih i groznik ima po celoj Srbiji.

  • majla Vreme: 28.05.2015 14:21h

    Mozda ce sad ona ustanova da se poboljsa. To je jedno strokavo i prljavo zdanje u kome sam ja dobila koznu infekciju od prljavstine kad sam bila pre 3 meseca. Uzas jedan koliko je prljavo.

  • vanja Vreme: 28.05.2015 14:23h

    mislila sam da se posalje neko iz bg;

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP